The Smashing Pumpkins -pomo muistelee, kuinka hiljensi Metallicasta jauhaneen Panteran – ”Koko huone hiljeni”

17.6.2023 19:29

The Smashing Pumpkins -kippari Billy Corgan muisteli hiljattain menneitä edesottamuksiaan SiriusXM:n Metal Ambassador -podcastin haastattelussa. Yhdeksi puheenaiheeksi nousi Pantera, jonka jäsenistön kanssa Corgan tuli ainakin tarinansa perusteella juttuun.

”Annas kun kerron tarinan kun kerran puhumme Panterasta”, Corgan sanoo. ”He olivat tietenkin kovassa nosteessa kolmen ensimmäisen [suuren levy-yhtiön julkaiseman] levyn aikoihin. Olin heidän kanssaan eräänä päivänä backstagella kun yksi 90-puolivälin [Metallica-levyistä] — saattoi olla Reload tai jotain — oli juuri ilmestynyt. Siitä, mitä Metallica yritti tehdä ja mitä bändille oli tapahtunut, riitti parran pärinää. He soittivat edelleen metallia, mutta käyttivät nyt meikkiä ja mitä kaikkea. Ja Panteran jätkät vain jauhoivat Metallicasta. Ei negatiiviseen sävyyn — enemmänkin hämmentyneinä, tyyliin: ’Rakastan Metallicaa, mutta en tajua tätä. He eivät soita metallia, mitä on oikein meneillään?'”

”Sanoin sitten ihan kirjaimellisesti — tämä on totta joka sana, en vain ole kertonut tästä aiemmin — nostin käteni ilmaan… ja tunsin heitä sen verran, että he kuuntelivat mitä minulla oli sanottavaa. Se kertoo jo jotain. ’Tiedättekö mitä? Nyt turvat tukkoon’, sanoin. Sitten he katsoivat minua tyyliin, ’käskitkö meidän juuri tukkia turpamme?’ ’Turvat kiinni’, sanoin vielä uudelleen. Koko huone hiljeni. ’Kuulkaas nyt, unohdetaan Metallica hetkeksi, okei? Olette juuri tällä hetkellä planeetan paras metallibändi, okei? Turvat umpeen. Huolehtikaa Panterasta. Metallica pärjää kyllä.’ Ja niinhän se tekikin. Sanoin: ’Keskittykää vain Panteraan. Keskittykää vain olemaan koko vitun planeetan kovin metallibändi.’ He katsoivat toisiaan ja tuumivat: ’Okei, hänhän kehuu meitä’, ja sitten: ’Noniin, juos tätä myrkkyä, vitun alternative-friikki.'”

Lisää luettavaa