The Smithsiä soitettiin Donald Trumpin kampanjatilaisuudessa – Johnny Marr tulistui

Mitähän Morrissey mahtaa asiasta tuumata?
24.1.2024 12:09

Vuosina 2017-2021 Yhdysvaltain presidenttinä istunut Donald Trump hakee parhaillaan uudestaan republikaanien presidenttiehdokkaaksi kaudelle 2025-2029 järjestäen erilaisia kokoontumisia ja yleisötilaisuuksia eri puolilla maata soittaen tilaisuuksissaan, kuten tapana on, erilaisia tsemppaavia ja nostattavia kappaleita. Vuosien varrella useat artistit ja bändit – kuten muun muassa The Rolling Stones, Queen, Neil Young, Aerosmith, Elton John, Ozzy Osbourne ja Guns N’ Roses – ovat kuitenkin kieltäneet jyrkästi Trumpia soittamasta heidän musiikkiaan.

Nyt tämän pitkän joukon jatkoksi liittyy The Smiths -kitaristi Johnny Marr, joka tulistui saadessaan selville, että Trumpin yleisötilaisuuksissa on viime aikoina soitettu The Smithsin Please, Please, Please, Let Me Get What I Want -kappaletta. Asia kantautui Marrin tietoisuuteen toimittaja Ben Jacobs twiitattua aiheesta ja toimittaja Soo Rin Kim vastattua tähän videopätkällä, jossa kyseinen biisi soi Trumpin kampanjatilaisuudessa.

”Just. Okei. Enpä osannut kuvitella, että näin tulisi käymään. Voitte olla varmoja, että tällaiselle paskalle tulee nyt piste”, Marr twiittasi vastaukseksi Kimin videolle.

Joidenkin kommentoijien mielestä ei ole ihmeellistä, että Trump käyttää The Smithsin musiikkia, jossa laulaa kiistanalaisista mielipiteistään tunnettu Morrissey. Toisaalta Morrissey on itse todennut vuonna 2017 Trumpin olevan ”syöpäläinen” ja sanoi olevansa valmis jopa tappamaan Trumpin ”ihmiskunnan turvallisuuden nimissä”. Morrissey ei kuitenkaan ole vielä tätä kirjoittaessa kommentoinut The Smithsin kappaleen käyttämistä Trumpin tilaisuuksissa.

Lisää luettavaa