Donald Trump käytti luvatta videollaan Queen-klassikkoa – yhtye ryhtyi heti toimenpiteisiin

Sami Turunen

Queen ja Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ovat jälleen sotajalalla siitä, saako Queenin musiikkia käyttää ilman lupaa vai ei. Blabbermouth uutisoi Trumpin julkaisseen 9. lokakuuta Twitterissä kampanjavideon, jossa Queenin We Will Rock You soi Trumpin puhetilaisuuden taustalla. Tieto videosta kantautui myös yhtyeen korviin, eivätkä Brian May ja Roger Taylor olleet asiasta mielissään.

Yhtyeen edustaja vahvisti pian Buzzfeed-sivustolle, ettei bändiltä ole kysytty lupaa kappaleen käyttämiseen ja orkesteri on ryhtynyt toimenpiteisiin, jotta sen musiikkia ei enää samassa yhteydessä kuultaisi. Trumpin video hävisikin pian näkyvistä ja tilalle tuli ilmoitus tekijänoikeuden haltijan tekemästä valituksesta.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Queen ja Trump riitelevät samasta asiasta. Kolmisen vuotta sitten Queen hermostui, kun Trump käytti kampanjatilaisuuksissaan luvatta We Are the Champions -klassikkoa. Yhtye ilmoitti tuolloin, ettei se hyväksy tuotantonsa valjastamista poliittisiin tarkoitusperiin. Brian May vielä myöhemmin lausui muutamia valittuja sanoja Trumpin ”inhottavasta” kampanjasta. Ei mennyt vissiin viesti perille.