Morrissey paljastaa, että voisi tappaa Donald Trumpin ”ihmiskunnan turvallisuuden takaamiseksi”

Morrissey latelee jälleen lausuntoja tiskiin.

Vasta viime viikolla ex-Smiths-nokkamies Morrissey onnistui herättämään melkoisen äläkän seksuaalisesta ahdistelusta syytettyjä Harvey Weinsteinia ja Kevin Spaceytä puolustelevillä lausunnoilla, kun taas mennään.

Saksalaisen Der Spiegelin haastattelussa käväissyt vanha äkäpussi otti tällä kertaa kantaa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin viimevuotiseen vaalivoittoon sekä miehen pätevyyteen toimia vapaan maailman mahtavimpana miehenä.

Trumpin vaalikampanjansa aikana nauttimasta huomiosta Morrisseyllä oli seuraavanlaista sanottavaa:

”Trump on sai niin paljon huomiota, varsinkin muihin ehdokkaisiin — esimerkiksi nyt Bernie Sandersiin — verrattuna. Vaikka media sanoikin, ettei hän voisi voittaa, joka päivä otsikot huusivat pelkästään: ’Trump, Trump, Trump, Trump!'”

”Amerikkalaismedia auttoi Trumpia, he loivat hänet”, Morrisey kiteyttää. ”Kritisoivatpa he häntä tai nauroivatpa he hänelle, sillä ei ole väliä, koska hän haluaa vain nähdä nimensä ja kuvansa lehdissä. Amerikkalaismedia ampui itseään jalkaan.”

”Hän ei ole johtaja”, Morrissey paaluttaa. ”Hän on syöpäläinen.”

Lopuksi mieheltä kysyttiin, mitä hän tekisi hypoteettisessa tilanteessa, jossa hän voisi nappia painamalla tappaa Trumpin. ”Mikäli tässä olisi nappi, jota painamalla Trump kuolisi, painaisitko sitä?”, kuului kysymys.

”Painaisin sitä, ihmiskunnan turvallisuuden nimissä”, Morrissey latasi. ”Kyse ei ole henkilökohtaisesta mielipiteestäni hänen pärstäänsä tai perheesseensä liittyen, mutta turvallisuuden takaamiseksi painaisin nappia.”

Haastattelun litteroinnista ja käännöksestä vastasi Consequence of Sound.