Thrash metal -veteraani laittoi korkin lopullisesti kiinni – ”Viina vei salakavalasti mennessään”

Saara Planting

Juhlat on nyt juhlittu, sanoo Gary Holt.

Thrash metal -veteraani Exodusin pitkäaikainen kitaristi, myös Slayerin riveissä yhtyeen viimeiset vuodet soittanut Gary Holt, 57, on julkaissut Instagramissa kuva, jonka saatetekstissä tämä kertoo laittaneensa korkin kiinni lopullisesti.

”Ensimmäinen [raitis] päivä minulle, tästä se lähtee! Viimeisen vuoden aikana olen ymmärtänyt, että juomisen on loputtava. Bileet olivat minulle todella pitkät, mutta nyt se ei enää tunnu hauskalta. En ole täydellinen ja viina vei salakavalasti mennessään”, Holt toteaa.

Viisas muttei varmastikaan helppo päätös, kun miettii millaisesta skenestä Holt ja Exodus tulevat – niissä piireissä kun ei tunnetusti ole yleensä kuppiin syljetty. Yhtenä esimerkkinä käy vaikkapa tämä Holtin tarina siitä, miten hän ja entinen Exodus-kitaristi, nykyisin Metallicassa soittava Kirk Hammett varastivat nuorina sälleinä viinaa.

”Lähellä kotiamme oli viinakauppa, joka paloi maan tasalle. Meillä ei ollut sen kanssa mitään tekemistä, mutta menimme sitten tonkimaan palaneita raunioita henkemme uhalla saadaksemme alkoholia. Kirkillä oli vanha Buick Skylark -auto, jota kutsuimme Skymobileksi. Lastasimme sen täyteen viskipulloja, joiden muovikorkit olivat sulaneet. Olimme haaskaeläimiä ja osittain se teki Exodusista niin mahtavan – se nälkä ja määrätietoisuus”, Holt kertoo.