Tiesitkö, että Guns N’ Roses halusi tehdä 1990-luvulla kiertueen U2:n ja Pearl Jamin kanssa? ”Jätämme väliin”, vastasi Pearl Jam

4.4.2018 10:32

Tässäpä mielenkiintoinen pieni knoppitieto 1990-luvun hämäristä. Consequence of Soundissa nostetaan esille Guns N’ Rosesin entisen managerin Doug Goldsteinin haastattelu, jossa herra muistelee menneitä seikkailujaan ”maailman vaarallisimman rockyhtyeen” seurassa. Eräs kiintoisa yksityiskohta liittyy puhelinkeskusteluun, jonka Goldstein kävi Pearl Jamia manageroineen Kelly Curtisin kanssa.

Axl Rose nimittäin halusi tehdä vuonna 1993 keikkoja yhdessä U2:n ja Pearl Jamin kanssa. Siinäpä olisi ollut melkoinen paketti: kaikki kolme yhtyettä olivat kuumimmillaan, kun GNR ratsasti Use Your Illusion -levykaksikon aallonharjalla, U2:lla oli takataskussaan Achtung Baby ja Pearl Jam oli noussut tähteyteen Ten-debyytillään. Kiertue olisi voinut toteutuakin – GNR ja U2 olivat valmiita, mutta Pearl Jam ei.

Goldstein kertoo, miten hän sai Curtisin langan päähän, ja keskustelu oli melko tyly.

”Kelly, minulla on tärkeää asiaa”, Goldstein kertoo sanoneensa.

”Jaa, en välitä. Mitä tahdot?” Kelly kuulemma vastasi.

Goldstein kertoi ideasta, johon Kelly totesi ykskantaan: ”Öö, ei. Jätämme väliin.”

”Hetkinen. Minä manageroin Gunnareita, ja kun joku idea kehkeytyy, otan sen tavallisesti esille bändin kanssa. Puhutko sinä nyt bändin suulla?”

”Joo, ja jätämme väliin.”

”Eikö sinulla ole moraalinen velvollisuus esittää idea ensin bändille?”

”Älä vittu kerro minulle, miten minun pitää tehdä työni.”

”Okei, kivaa loppuelämää”, Goldstein kertoo päättäneensä keskustelun.

Sillä lailla! No, kenties Kelly oli tullut varovaiseksi, kun Gunnareiden ja Metallican yhteiskiertue vuotta aikaisemmin ei ollut varsinaisesti mikään match made in heaven. Ja kai se kuului grunge-juttuun inhota Gunnareita, kun Kurt Cobainkin inhosi. Kova kolmikko olisi kuitenkin ollut tässä tapauksessa liikkeellä!

Lisää luettavaa