Tiesitkö, että metallilegendan musiikkia haluttiin Top Gun -leffaan, mutta bändi kieltäytyi? – ”Se oli virhe meidän osaltamme”

Judas Priest halusi kuitenkin pitää kappaleen Turbo-levyllään eikä luovuttaa sitä leffan tuottajille.
6.2.2020 10:20

Top Gun – lentäjistä parhaat on Jerry Bruckheimerin ja Don Simpsonin tuottama amerikkalaiselokuva vuodelta 1986, joka teki näyttelijä Tom Cruisesta megatähden ja tuotti maailmanlaajuisesti yli 353 miljoonaa dollaria. Elokuva palkittiin myös Oscarilla parhaasta alkuperäiskappaleesta (Giorgio Moroderin säveltämä, Berlinin esittämä Take My Breath Away) ja sen soundtrackilta löytyy paljon muitakin tuttuja ja jopa klassikoiksi nousseita kappaleita kuten Kenny Logginsin Danger Zone ja Cheap Trickin Mighty Wings.

Edellä luetellut asiat lienevät varmasti monille lukijoille tuttua kauraa, mutta tiesitkö, että tuottajat halusivat alun perin soundtrackille erityisesti hevi-ikoni Judas Priestin musiikkia? Ex-kitaristi K.K. Downing muistelee blogissaan, miten tuottajat ihastuivat suuresti Reckless-kappaleeseen, jonka bändi oli tuolloin tehnyt Turbo-albumiaan (1986) varten. Mutta koska bändi olisi joutunut luovuttamaan kappaleen yksinoikeudella elokuvaa varten ja tiputtamaan sen levyltä, joten yhtye kieltäytyi tarjouksesta.

”Olimme jo miksausvaiheessa ja tuottajat halusivat käyttää Recklessiä elokuvassa, mutta me päätimme, ettemme halua jättää sitä levyltä, koska sen flow oli niin hyvä. Mutta se oli virhe meidän osaltamme. Tietenkin olisi ollut siistiä saada kappale siihen leffaan, mutta jätimme väliin. Tarjosimme heille kyllä kolmea muuta kappaletta, mutta tuottajat eivät halunneet niitä”, Downing muistelee.

Lisää luettavaa