Tiketti haluaa hillitä villinä rehottavia pääsylippujen kakkosmarkkinoita – Avaa turvallisen jälleenmyyntikanavan

Icona Popin yleisöä Ruisrockissa vuonna 2016.

LiputOnissa voi turvallisesti myydä Tiketistä hankittuja lippuja edelleen.

Toisin kuin monessa muussa maassa, pääsylippujen jälleenmyynti ei ole Suomessa laitonta, mutta se kärsii lukuisista lieveilmiöistä kuten ylihinnoittelusta, olemattomien pilettien myynnistä sekä väärennöksistä. Lippukauppa Tiketti haluaa omalta osaltaan hillitä villejä kakkosmarkkinoita ja tarjoaa turvallisen kanavan välittämiensä lippujen jälleenmyyjille avaamalla LiputOn-kaupan.

LiputOn-palvelun kautta myytävien lippujen kelpoisuus tarkistetaan ennen myyntiä ja se huolehtii rahaliikenteestä myyjän ja ostajan välillä sekä toimittaa palvelun kautta ostetut liput. Lisäksi LiputOnin kautta voi myydä lippuja maksimissaan 20 prosenttia alkuperäistä hintaa kalliimmalla, mikä osaltaan estää suosittujen lippujen ylihinnoittelua.

”Reiluihin periaatteisiin pohjautuva lippujen jälleenmyyntikanava on palvelu, jonka toivotamme erittäin tervetulleeksi! Trokaaminen ja liputta jääneiden ahdingon hyväksi käyttäminen on vastenmielinen ja epäreilu ilmiö, johon liittyy paljon jopa rikollista toimintaa. Sen sijaan on täysin ymmärrettävää, että joskus suunnitelmat muuttuvat, ja lippu on jäämässä käyttämättä, jolloin sen eteenpäin tarjoaminen voi tulla tarpeelliseksi. Nyt se on vihdoin mahdollista turvallisesti, rehellisesti sekä reilusti niin, että lipun aitous on taattu eikä liioiteltu hintakeinottelu ole mahdollista”, kommentoi Ruisrockin promoottori Mikko Niemelä.