Tobias Forge kertoo Ghostin tulevan levyn ideasta: ”Ei ollut kovin vaikea inspiroitua parista viime vuodesta”

Sami Lommi

Mistä on kysymys Ghostin tulevalla levyllä? Tobias Forgella on tapana rakentaa kokoonpanonsa albumit jonkin tietyn teeman ympärille, esimerkiksi edellinen Prequelle-levy ammensi keskiajasta ja mustasta surmasta. Nyt Forge kertoi teksasilaisen KLAQ-radioaseman haastattelussa, millainen konsepti alkuvuodesta julkaistavalle uutuusalbumille on kehitetty. Asiasta kertoo myös Metal Hammer.

”Keksin levyn idean vuosia sitten. Soitimme joskus vuonna 2013 tai 2014 Seattlessa, ja muistan miten sain sen idean tuona päivänä. Silloin sain nimittäin kirjan nimeltä The Rule of Empires. Päätin, että haluan tehdä albumin, joka käsittelee valtakuntien nousua ja väistämätöntä tuhoa”, Forge kertoo.

Jos tulevaa levyä vertaa Prequelleen, Forgen mukaan se on ”käytännönläheisempi”. Prequelle käsitteli paitsi konkreettista myös henkistä ja filosofista kuolemaa, mutta tuleva levy pitää jalkansa lähempänä maanpintaa.

”Se on ehkä hieman… En halua käyttää sanaa poliittinen”, Forge muotoilee ja lisää: ”Ei ollut kovin vaikeaa inspiroitua parista viime vuodesta.”