Todella surullinen paljastus: brittiläisen pitkän linjan alternative-suuruuden rumpali riisti henkensä sietämättömän tinnituksen takia

6.5.2017 21:41

Brittiläisen, vuonna 1983 perustetun Inspiral Carpets -yhtyeen rumpali Craig Gill menehtyi traagisesti viime vuoden marraskuussa oman kätensä kautta. Gillin vaimo paljastaa oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvityksessä ja sen tiimoilta julkaisemassaan lausunnossa syyn miehensä traagiseen tekoon löytyneen 20 vuoden jatkuvasta tinnituksesta. Asiasta raportoi The Guardian.

Rose Marie Gill toteaa Craigin tinnituksen yltyneen ”niin sietämättömäksi, ettei hän uskonut saavansa siihen minkäänlaista helpotusta. –– Viimeiset 20 vuotta Craig kärsi häiritsevästä tinnituksesta, joka oli seurausta siitä, ettei hän suojannut kuuloaan nauttiessaan rakastamistaan aktiviteeteista menestyvänä muusikkona, dj:nä ja musiikin kuuntelijana.”

Marie penää lausunnossaan myös lisää näkyvyyttä miesten mielenterveysongelmille. ”Hänen tilansa vaikutti hänen päivittäiseen hyvinvointiinsa ja hän kärsi hiljaa unenpuutteesta sekä ahdistuksesta. Vaikka kamppailemmekin jokapäiväisen elämämme kanssa ilman Craigia, voimme nyt keskustella ja lisätä tietoisuutta tinnituksesta ja miesten mielenterveysongelmista. Vaatii rohkeutta puhua asioista ääneen, keskustella ja jakaa ajatuksiaan sekä pelkojaan.”

Inspiral Carpetsin kosketinsoittaja Clint Boon toteaa samaisessa lausunnossa omasta puolestaan seuraavaa: ”Craig oli ystävä, lojaali poika ja veli, filosofinen isä ja tärkeä porukkamme jäsen. Tunnemme itsemme äärimmäisen etuoikeutetuiksi saatuamme luoda viimeiset 30 vuotta musiikkia hänen kanssaan.”

44-vuotias Gill löydettiin kuolleena kotoaan Manchesterin Greenfieldistä.

Lisää luettavaa