”Toivottavasti sieltä ei tulla ukemilla alas” – Anssi Kelan kattokonsertti on hatunnosto kuulijoille

Anssi Kela tiedotti eilen tekevänsä erikoiskeikan Helsingin Tennispalatsin katolla 6. toukokuuta. Tämän lajin konsertteja ei Suomessa liiemmin ole nähty, joten soitimme artistille ja kysyimme, mistä ideassa on kyse.

– Konsertti on hatunnosto kuulijoille ja uskollisille faneille. Olin luvannut järjestää ilmaiskonsertin, kun 50 000 Facebook-tykkäyksen raja rikkoutuu. Tällä hetkellä taidetaan mennä jossain 86 000 tykkääjän lukemissa, joten lunastan tällä konsertilla samalla tuon antamani lupauksen, Kela kertoo.

Kela kieltää, että kysymys olisi mistään lapsuuden haaveesta tai Beatlesin ja U2:n jalanjäljissä kulkemisesta.

Enemmän huolettaa pitkä välimatka minun ja yleisön välillä. Toivottavasti se ei estä saamasta yhteyttä kuulijaan, vaan saamme välimatkasta huolimatta kunnon meiningin aikaiseksi.
– Anssi Kela

– Käsittääkseni Tennispalatsin katolla ei ole ennen soitettu, mutta eihän tässä olla pyörää uudelleen keksimässä. Onhan esimerkiksi Stockmannin lipalla nähty jo monta esiiintyjää. Mutta minulle tämä on uutta.

Teknisesti Tennispalatsin katolla soittaminen ei eroa tavallisesta ulkoilmakeikasta, eikä konsertin tekninen puoli huoleta Kelaa.

– Katolle rakennetaan pieni lava, jotta siellä voi oikeasti esiintyä. Toivottavasti keikka ei pääty siihen, että tulen ukemilla alas, Kela sanoo ja hymähtää.

– Enemmän huolettaa pitkä välimatka minun ja yleisön välillä, sellaiseen en ole tottunut. Toivottavasti se ei estä saamasta yhteyttä kuulijaan, vaan saamme välimatkasta huolimatta kunnon meiningin aikaiseksi. Vähän tosin jännittää myös, tuleeko paikalle ylipäätään jengiä! Toivottavasti pahin takatalvi on siihen mennessä jo taittunut, ettei homma kaatu huonoon säähän.

Kattokonsertti on samalla siirtyminen konserttisaleista ja klubeista festareille ja ulkoilmakonsertteihin. Tai kuten Kela asian ilmaisee, Tennispalatsissa pidetään kesäkauden avajaiset.

– Tuleva kesä näyttää jälleen mukavan kiireiseltä. Itse asiassa tapaan huomenna keikkamyyjäni, jonka kanssa keskustelemme muun muassa siitä, julkistammeko kesän keikat kattokonsertin yhteydessä vai jo tässä lähipäivien aikana.

Yleisö pääsee seuraamaan Kelan Tennispalatsin-keikkaa Kampin keskuksen ja Tennispalatsin välissä olevalta aukiolta. Soolokeikka alkaa kello 17 ja kestää noin puoli tuntia.