Tom Hanksin poika ohjaa Eagles Of Death Metalista ja Pariisin terrori-iskuista kertovan dokumentin

EODM:n Jesse Hughes murtui pariisilaisklubin edustallla kyyneliin.

Josh Hommen ja Jesse Hughesin perustama Eagles Of Death Metal konsertoi vuosi sitten marraskuussa Pariisin Le Bataclanissa, kun ryhmä aseistettuja terroristeja valtasi klubin ja alkoi teloittaa faneja silmittömästi. Iskussa kuoli 89 henkeä, mutta yhtye selvisi ilman fyysisiä vaurioita.

Hommen ja Hughesin hyvä ystävä, ohjaaja Colin Hanks on tekemässä dokumenttia, jossa käydään läpi yhtyeen historiaa, marraskuun 13. tapahtumia Pariisissa sekä elämää iskujen jälkeen. Dokumenttia varten on haastateltu niin bändin jäseniä ja Le Bataclanissa olleita faneja kuin myös esimerkiksi Bonoa ja The Edgeä, jotka kutsuivat Eagles Of Death Metalin U2:n keikalle Pariisiin joulukuussa 2015.

Deadlinen haastatteleman Hanksin mukaan dokumentin pääkysymys on, miten jatkaa normaalia elämää tuollaisen kokemuksen jälkeen. Elokuvassa keskitytään terrori-iskuja enemmän sen jälkeiseen aikaan ja siitä selviämiseen. Hanksin mukaan dokumentti ei ole poliittinen, mutta se ei jätä käsittelemättä esimerkiksi Hughesin iskujen jälkeen antamia kyseenalaisia lausuntoja ja niistä noussutta pienoista kohua.

Eagles Of Death Metal: Nos Amis (Our Friends) -dokumentin ensi-ilta on HBO:lla helmikuussa ja sille kaavaillaan myös ainakin jonkin mittakaavan teatterilevitystä. Dokumentti on paremmin näyttelijänä tunnetun Colin Hanksin – jonka vanhemmat ovat Samantha Lewis ja Tom Hansk – toinen täysimittainen elokuvatuotanto ohjaajana. Colin on aiemmin ohjannut Tower Records -levy-yhtiöstä ja sen perustajasta Russ Solomonista kertovan dokumentin All Things Must Pass: The Rise And Fall Of Tower Records.