Eagles Of Death Metal -nokkamies: ”Jos aseita ei saada kokonaan pois, niitä tulisi voida olla kaikilla”

Jesse Hughes on harmissaan nykytilanteesta, mutta muistuttaa myös positiivisen energian tärkeydestä.

Jesse Hughes ja Josh Homme.

Pariisin viime marraskuisten terrori-iskujen ytimeen joutunut yhdysvaltalaisyhtye Eagles Of Death Metal soitti vastikään Tukholmassa ensimmäisen täysimittaisen keikkansa kauhutapahtumien jälkeen. Tänään tapahtuu orkesterin musiikillinen paluu myös Pariisiin, paikkana Olympia Theatre. Sen tiimoilta EODM-nokkamies Jesse Hughes ehtikin jo käväistä juttelemassa paikalliselle tv-asemalle.

Hughesin haastattelusta keskusteluun nousivat etenkin miehen esittämät näkemykset Ranskan asepolitiikasta. NME:n mukaan Jesse Hughesin keskeisenä pointtina oli, että ranskalaisten tulisi saada kantaa ampuma-aseita nykyistä vapaammin.

Estikö teidän ranskalainen asekontrollinne yhtäkään ihmistä kuolemasta Bataclanissa? Jos joku pystyy vastaamaan myöntävästi, haluaisin kuulla, sillä minä en usko, että esti, Hughesin kerrotaan todenneen ja jatkaneen tähän tapaan:

– Vihaan sitä, että asiat ovat menneet tähän, mutta ehkäpä niin kauan kun aseita ei saada kokonaan pois, niitä tulisi voida olla kaikilla.

Hughesin siteerataan toisaalta myös kehuneen vuolaasti joidenkin yleisössä olleiden toimintaa kriisitilanteessa ja täsmentäneen, ettei hän tietenkään voi tietää, olisiko eloonjääneiden osuus Bataclanissa ollut suurempi, jos aseita olisi ollut myös yleisöllä.

– Luulen, että se mitä meidän todella tarvitsee nyt tehdä, on pitää hauskaa yhdessä, jotta kykenisimme siirtämään edes osan tästä paskasta taaksemme. Ja todella pitämään sen siellä niin, ettei se seuraisi meitä lopun elämäämme, laulaja-kitaristin ilmoitetaan kuitanneen.

Jesse Hughesin haastattelun voit katsoa omin silmin täältä. Huom: haastattelu on dubattu ranskaksi, mutta alkuperäiskielestäkin onnistuu selvää saamaan.

Marraskuun kaameuksien jälkeen myös Bob Dylan halusi keikalleen aseistettuja lisävartijoita.

Joulukuun 7. päivänä Eagles Of Death Metal piipahti pariisilaislavalla U2:n vieraana. Samaisella reissulla yhtye käväisi myös Bataclanissa.

Ruotsalaisen Nyhetsmorgon-aamu-tv:n tuoreen Jesse Hughes -haastattelun voit katsoa tästä: