Tom Morello julkaisee soololevyn, jonka vieraslista on melkoisen pitkä – ”Halusin levystä tämän päivän vastineen Jimi Hendrixille”

Rage Against The Machine- ja Prophets Of Rage -kitaristi puhui tulevasta albumista Metallica-rumpalin radio-ohjelmassa.
27.7.2018 12:34

Kitaravelho Tom Morello (Prophets Of Rage, Rage Against The Machine, Audioslave) julkaisee 12. lokakuuta The Atlas Underground -nimellä kulkevan sooloalbumin. Levyltä on jo julkaistu maistiaisina kappaleet We Don’t Need You (jolla vierailee räppäri Vic Mensa) sekä Battle Sirens (jolla vierailee puolestaan EDM-duo Knife Party). Kappaleet löytyvät artikkelin lopusta.

Morello vieraili hiljattain Metallica-rumpali Lars Ulrichin It’s Electric -radio-ohjelmassa ja kertoi The Atlas Undergroundin tavoitteena olleen luoda kokonaan uusi musiikin genre, joka on samalla radioystävällistä ja johon suuri yleisö pystyy samaistumaan. Koko keskustelun voit kuunnella myös artikkelin lopusta löytyvältä videolta.

”Halusin levystä tämän päivän vastineen Jimi Hendrixille; soittaa kitaraa normaalista poikkeavalla ja erityisellä tavalla”, Morello toteaa.

Levyn jokainen kappale on toteutettu yhteistyössä yhden tai useamman eri artistin kanssa ja vieraslista onkin pitkä ja täynnä oman alansa huippuja. Jo mainittujen Vic Mensan ja Knife Partyn lisäksi mukana on muun muassa Big Boi, Marcus Mumford (Mumford & Sons), Tim McIrath (Rise Against) ja Steve Aoki.

”Riffit ja biitit näyttivät tietä, mutta yhteistyökumppanien mielettömät talentit veivät luovuuteni tutkimattomille alueille. Olen sitoutunut taistelemaan epäoikeudenmukaisuutta vastaan niin aktivistina kuin muusikkona. Näinä epätoivon aikoina on koottava joukot ja noustava viimeiseen yritykseen pelastaa planeettamme sekä artistiset sielumme. Musiikin rajoja haastamalla ja rikkomalla voit avata ihmisten silmät näkemään, miten yhteiskunnan tila on muuttunut”, Morello kuvailee.

Lisää luettavaa