Tom Morello muokkasi AC/DC-klassikosta kantaaottavan, poliittisesta korruptiosta kertovan folk-biisin – kuuntele

Prophets of Rage Provinssissa 2018

Dirty Deeds Done Dirt Cheap puettiin hivenen erilaisempiin vaatteisiin.

Rage Against The Machinesta, Audioslavesta ja tätä nykyä Prophets Of Ragesta tuttu Tom Morello on mukana Appleseed-levy-yhtiön tulevalla 21-vuotiskokoelmalevyllä omalla tulkinnallaan AC/DC:n vuoden 1976 rock-siivusta Dirty Deeds Done Dirt Cheap.

Morellon käsittelyssä kappaleesta on tullut bobdylanmainen folklaulu, jossa otetaan kantaa (Yhdysvaltojen) poliittiseen ilmapiiriin ja muokatuissa lyriikoissa lauletaan korruptoituneista poliitikoista, pankkiireista ja viitataan myös – kuten Morellolta sopii odottaa – istuvaan presidenttiin. Kuuntele kappale tuosta alta:

Appleseed’s 21st Anniversary: Roots and Branches -kokoelmalla juhlistetaan protestilauluihin erikoistunutta levy-yhtiötä ja levyllä on Morellon lisäksi mukana muun muassa Bruce Springsteen, Donovan, Pete Seeger, Joan Baez ja Bonnie Raitt. 57 biisiä käsittävä kokoelma ilmestyy 19. lokakuuta.

”Ihailen Tomia suuresti musiikkinsa sekä oikeudenmukaisuuden puolesta taistelemisen vuoksi. Tomin Dirty Deeds peilaa Yhdysvaltojen ulkomaanpolitiikkaa ja osuu naulan kantaan niin monissa asioissa, joiden kanssa maamme tällä hetkellä kamppailee”, kuvailee levy-yhtiön perustaja Jim Musselman.

”Halusimme käsitellä tällä levyllä asioita mahdollisimman laajalla skaalalla: aselakeja, heroiinikuolemia, ongelmia rajalla, ympäristöä, rasismia ja niin edelleen. Me yhtiönä olemme ottaneet kantaa lukuisiin asioihin 21 vuoden aikana ja olemme ylpeitä seisoessamme oikean asian puolella.”