Tom Pettyn perhe hermostui pahemman kerran Donald Trumpille tämän käytettyä I Won’t Back Downia luvatta vaalitilaisuudessaan

21.6.2020 20:49

Vuonna 2017 menehtyneen Tom Pettyn perikunta hermostui Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille tämän käytettyä I Won’t Back Down -kappaletta Tulsassa pitämässään vaalitilaisuudessa lauantaina.

”Trumpilla ei ollut minkäänlaista lupaa käyttää kappaletta kampanjassa, joka jättää liian monet amerikkalaiset ja maalaisjärjen taakseen”, Pettyn tyttäret Adria ja Annakim, ex-vaimo Jane ja leski Dana toteavat julkaisemassaan lausunnossa. ”Sekä edesmennyt Tom Petty että hänen perheensä vastustavat tiukasti rasismia ja kaikenlaista syrjintää. Tom Petty ei koskaan olisi halunnut kappaleitaan käytettävän vihakampanjassa. Hän halusi tuoda ihmiset yhteen.”

”Tom kirjoitti tämän kappaleen altavastaajille, kadunmiehille ja kaikille”, lausunto jatkuu. ”Haluamme tehdä selväksi, että uskomme kaikkien olevan vapaita äänestämään ja ajattelemaan kuten he haluavat, mutta Pettyn perhe ei hyväksy tätä. Uskomme Amerikkaan ja demokratiaan. Donald Trump ei edusta kumpaakaan.”

Perhe kertoo myös lähettäneensä Trumpin kampanjaorganisaatiolle virallisen kieltokirjeen (cease-and-desist) Pettyn musiikin käytön lopettamiseksi.

Lisää luettavaa