Tony Iommi tunnistaa hyvät Black Sabbath -coverit – ylistää erityisesti suomalaista tulkintaa!

15.4.2021 10:49

Tämä uutinen on varmaan saanut Marko Hietalan ja Janne Halmkronan suupielet ylöspäin! Black Sabbath -johtaja Tony Iommi vieraili hiljattain Rockin’ Metal Revival -podcastissa haastateltavana, ja puheenaiheeksi nousivat muun muassa kaikenlaiset vuosien saatossa äänitetyt Sabbath-coverit. Haastattelusta uutisoi Suomessa myös Savon Sanomat.

Iommilta kysyttiin, onko hän törmännyt moniin Dio-aikakauden Sabbath-biiseistä tehtyihin versioihin, ja kitaristi kertoo kuulleensa sellaisia runsaasti. Suomalaisittain on ilahduttavaa, että Iommin mielestä kenties huomionarvoisin Dio-levyjen Sabbath-tulkinta on tehty Suomessa.

”Sanoisin, että Nightwishin basistin tekemä versio Neon Knightsista on tosi hyvä. Hän on taitava basisti ja myös kova laulaja”, Iommi sanoo haastattelussa.

Iommi viittaa varmasti Hietalan ja Sapattivuosi-yhtyeen levyttämään suomenkieliseen Neon Knights -tulkintaan nimeltä Pelon lait. Tämän vuonna 2009 julkaistun coverin voi kuunnella alempaa.

Sapattivuoden Janne Halmkrona viestittää Soundin toimitukselle, että jatkoakin on luvassa. ”Sapattivuoden seuraava albumi on valmisteluvaiheessa, mutta koronatilanne on viivästyttänyt nauhoituksia. Lauluosuudet hoitaa Marko Hietala”, Halmkrona kertoo. Hyvä!

Lisää luettavaa