Totta se on: Olavi Uusivirta pahoitti kunnallispoliitikon mielen

16.7.2014 15:30

Kristillisdemokraattien joensuulaisen kaupunginvaltuutettu Marjatta Rädyn tutustuminen Ilosaarirockiin ei sujunut kaikkien standardien oppi- ja muiden kirjojen mukaisesti. Tapahtuman sisältö järkytti Rätyä.

Rädyn mukaan sunnuntain ensimmäinen esiintyjä päälavalla, Olavi Uusivirta, kehotti ihmisiä prostituutioon. Lisäksi laulaja suuteli bändinsä miespuolisia muusikkoja.

− Marjatta Räty on tässä ilmeisesti vähän tieten tahtoenkin vääristellyt mun sanomisia siellä lavalla. En ole koskaan ketään kehottanut huoraamaan. Sen sijaan olen Reeperbahn-nimisen kappaleen alussa kysynyt yleisöltä, niin kuin monta kertaa aikaisemminkin, että oletteko käyneet huorissa tai oletteko vierailleet punaisten lyhtyjen alueella. Jonka jälkeen hyvin harva käsi nousi ylös, Uusivirta kommentoi Ylelle.

− Sanoin hyvä, älkää tehkö niin vaan sen sijaan tarttukaa läheistänne kädestä kiinni ja antakaa hänelle vaikka suudelma. Jonka jälkeen toimimme antamamme esimerkin mukaan. Mikä sitten ei ilmeisesti Marjatta Rätyä miellyttänyt, tuumaa Uusivirta.

Rädyn mielipidekirjoitus julkaistiin tiistaina maakuntalehti Karjalaisessa.

− Tuntui ihan, että henki salpautuu, kun kuului huudot ”menkää huoraamaan, menkää huoraamaan”. Tuntui, että sydän pysähtää, että kuulenko minä oikein. Varmaan lähes 5−10 kertaa hän toisti sitä, Räty kommentoi.

− Kaikki jäsenet hän kävi suutelemassa ja se ei ollut mikään poskipusu eikä -suukko, vaan se oli aivan näytös. Tuntui, että ei tämä voi olla totta Joensuun laululavalla sunnuntaina iltapäivällä. Vielä että he kaikki olivat miehiä ja kehotus oli, että vieruskumppanille tehdään samoin.

Ylen artikkeli aiheesta löytyy täältä.

Lisää luettavaa