Trioksi kutistunut Tähtiportti julkaisi singlen tulevalta levyltään – Mutta miksi sen nimi on Abiristeily?

Abiristeilyn voi hahmottaa välitilana, jossa ihminen elää siirtyessään nuoruudesta aikuisuuteen, kuvailee yhtye.

Abiristeily on tiettävästi suomalaisessa kulttuurissa 1980-luvulla syntynyt konsepti, jossa Itämerellä seilaava risteilyalus täytetään ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvilla teineillä. Se on myös trioksi kutistuneen Tähtiportti-yhtyeen tulevan levyn sekä tuoreen singlen nimi.

Miksi sitten juuri Abiristeily? Yhtyeen perustelun mukaan Abiristeilyn voi hahmottaa välitilana, jossa ihminen elää siirtyessään nuoruudesta aikuisuuteen. Silloin eletään unelmoiden, vapaana vastuusta ja velvollisuuksista, eikä mikään ole mahdotonta. Krapulat eivät tunnu krapulalta, ajatus elämän rajallisuudesta vaikuttaa järjenvastaiselta, eikä mikään unelma ole liian suuri.

Elämän raadollisuus paljastuu ihmiselle vasta myöhemmin, ja siksi 10. toukokuuta julkaistava Abiristeily-albumi käsittelee myös yksinäisyyttä ja ulkopuolisuutta. Levyllä Tähtiportti uudistaa tuttua elektronista instrumentaatiotaan rummuilla, bassolla ja kitaralla.

Tähtiportissa vaikuttavat Albert Witchfinder, Stiletti-Ana ja Vilunki 3000. Tulevalla levyllä ja nyt julkaistulla singlellä on lisäksi mukana viime kesänä menehtynyt Perttu Häkkinen. Abiristeily-levyn julkaisee Svart Records.