Tulisista ja suorapuheisista lausunnoistaan tunnettu rokkari muuttanut asennettaan täysin – ”Meidän täytyy kohdella toisiamme sivistyneesti”

Mikähän Ted Nugentin nyt noin rauhanomaiseksi on saanut?
19.6.2017 10:11

Amerikkalainen laulaja-kitaristi Ted Nugent on tunnettu äkäisenä ja suorapuheisena miehenä, joka onkin ollut uutisotsikoissa viime vuodet enemmän kannanotoistaan kuin musiikistaan. Nugent on tunnettu konservatiivisena republikaanina ja Kansallisen kivääriyhdistyksen eli NRA:n hallituksen jäsenenä, joka ei ole koskaan säästellyt sanojaan demokraatteja haukkuessaan.

Vallitseva ilmapiiri on kuitenkin saanut jopa Nugentin kaltaisen kiukkupussin havahtumaan ja mies onkin nyt omien sanojensa mukaan ottanut toisenlaisen, rauhallisemman lähestymistavan poliittisessa keskustelussa. Nugent totesi WABC-radion haastattelussa nimittäin lopettavansa vihaiset ja ”tulenarat” kommentit – ja peräänkuuluttaa samaa myös muilta osapuolilta.

– Olen katutaistelija ja kaduilla käytetään tylyä kieltä. Mutta nyt olen tullut 69 vuoden herkkään ikään ja vaimoni on saanut minut vakuuttuneeksi, etten voi käyttää sellaista kieltä. En siis enää voi enkä aio puhua niin ja rohkaisen myös kaikkia minun demokraatti- ja liberaaliystäviäni sekä vihollisiani; meidän täytyy kohdella toisiamme sivistyneesti, Nugent toteaa.

Hän kuitenkin lisää, ettei tämä tarkoita, että hän olisi muuttanut mielipiteitään demokraateista tai ihmisistä, jotka eivät esimerkiksi halua turvata rajoja paremmin. Nugent aikoo jatkossakin tuoda mielipiteitään julki, mutta sanoo valikoivansa sanansa jatkossa aiempaa paremmin.

– Vältän kaikkea, minkä voi tulkita väkivaltaan yllyttämiseksi tai sen ihannoimiseksi. Hengitän syvään ja otan askeleen taaksepäin. Jos puhe kääntyy vihamieliseksi, poistun. En aio enää lähteä sellaiseen retoriikkaan.

Lisää luettavaa