Tunnusteluja promoottoreille, vihjauksia suurista uutisista – onko 90-luvun alternative rock -jättiläinen tekemässä paluuta?

Smashing Pumpkins on niitä yhtyeitä, joiden klassisimman kokoonpanon yhteenpaluu oli joitakin vuosia sitten miltei mahdoton ajatus. Yksi suurimpia syitä yhtälön epätodennäköisyyteen löytyi eittämättä orkesterin nokkamies Billy Corganista, joka on vuosien saatossa haukkunut jokaisen entisen soittokaverinsa eri yhteyksissä, toisinaan melko kärkevinkin sanakääntein.

Nyt Consequence of Sound raportoi kuitenkin kummia. Heidän musiikkibisneksessä mukana olevan lähteensä mukaan Corgan olisi tunnustellut festivaalijärjestäjien ja muiden konserttipromoottoreiden kiinnostusta Smashing Pumpkins -paluuta silmällä pitäen. Tähän kun lisätään miehen äskettäin Facebookissa julkaisema videopätkä, jolla mies muun muassa toteaa kiusoitellen: ”Pumpkinsista puheen ollen, isoja asioita on meneillään. Meillä on suunnitelmia. En voi vielä paljastaa mitä, mutta se tulee olemaan kiintoisaa”, niin tilannehan alkaa näyttää varsin lupaavalta.

Entisistä Smässäreistä Jimmy Chamberlin kannuttelee toki tuon tuostakin Corganin erinäisissä projekteissa, mutta merkittävänä merkkipaaluna kitaristi James Iha kapusi Corganin kanssa samalle lavalle maaliskuussa ja sittemmin D’Arcy Wretzkykin on todennut vähintäänkin harkitsevansa paluuta basson varteen kutsun niin käydessä.

Olipa tekeillä sitten mitä tahansa, Corgan on ainakin pitänyt itsensä kiireisenä, sillä mies on polkaissut pystyyn uuden yhtyeen ja on parhaimmillaan viimeistelemässä sooloalbumiaan. Annetaanpa siis herran kertoa itse loput viime aikojen puuhistaan: