Tuomas Holopaisen seikkailut black metalin parissa – Darkwoods My Betrothed laulaa suuresta Pohjan sodasta

Darkwoods My Betrothed palaa kuvioihin yli 20 vuotta kestäneen hiljaiselon jälkeen. Kulttimaineeseen kohonnut kiteeläisyhtye on huomioarvoinen senkin vuoksi, että sen jäsenenä operoi Nightwish-kippari Tuomas Holopainen. Aikaisemmin Holopainen oli yhtyeessä sessiomiehenä, mutta nykyään hänen pestinsä on vakinaistettu.

Yhtye julkaisee 12. marraskuuta neljännen albuminsa Angel of Carnage Unleashed, ja nyt tuotokselta saatiin kuultavaksi ensimmäinen single. Levy pohjautuu 300 vuotta sitten päättyneeseen suureen Pohjan sotaan, ja singlekappale In Evil, Sickness and in Grief käsittelee sekin tätä synkkää aikakautta.

”Biisin teksti perustuu vuoropuheluun Ruotsin armeijaan pakkovärvätyn suomalaissotilaan ja sodan murhanenkelin välillä. Enkeli vaatii sotilaalta koko ajan kauheampia hirmutekoja, jotka vähä vähältä raatelevat miehen sielun palasiksi”, basisti Teemu Kautonen kertoo tiedotteessa.

Mainittakoon vielä, että tulevalla levyllä kolisuttaa rumpuja Holopaisen Nightwish-toveri Kai Hahto. Hahdon, Holopaisen ja Kautosen lisäksi yhtyeessä operoivat Pasi Kankkunen (laulu, kitara) ja Jouni Mikkonen (kitara).