Tuottaja ja ystävä Tony Visconti: David Bowie suunnitteli seuraajaa Blackstarille

Läheinen yhteistyökumppani kertoi koskettavia yksityiskohtia muusikkolegendan viimeisistä vaiheista.

Mestari.

David Bowien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja tuottaja Tony Visconti oli yksi ensimmäisistä läheisen ystävänsä poismenoa kommentoineista. Nyt Visconti on kertonut Rolling Stonen haastattelussa David Bowien suunnitelleen seuraajaa -albumilleen (2016) vain viikkoa ennen kuolemaansa. Viscontin sanojen mukaan Bowie oli ottanut häneen yhteyttä ja kertonut haluavansa tehdä vielä yhden albumin, jota varten artisti oli viimeisikseen jääneiden viikkojen aikana kirjoittanut ja demottanut viisi kappaletta.

Olin innoissani ja kuvittelin, että hänellä on vielä vähintään joitakin kuukausia jäljellä. Näin David kuvitteli myös itse, luonnollisestikin, kun kerran tällaista suunnitteli. Tarinan lopun on täytynyt tulla nopeasti.

Visconti mainitsee myös Bowien kunnosta New Yorkissa pidettyjen ensimmäisten -sessioiden aikaan:

– Hän tuli suoraan kemoterapiasta ilman hiuksia ja kulmakarvoja. Siinä vaiheessa asiaa ei voinut enää varsinaisesti salata bändiltä. Hänen kertoessaan minulle kahden kesken ollessamme, järkytyin todella.

Bowien terveydentila kehittyi kohti parempaa viime vuoden puolivälissä, mutta pitkään jatkuneen kemoterapian jälkeen syöpä palasi leviten yhä laajemmalle marraskuussa.

David Bowien toiveen tulla tuhkatuksi kaikessa hiljaisuudessa kerrotaan toteutuneen pian hänen kuolemansa (10.1.2016) jälkeen.

Texasin Austinissa on harjoitettu peräti katukylttien vandalisointia edesmenneen muusikkolegendan kunniaksi. Ja sehän oli kaupungin virkavallalle täysin ok.