Turusta kantautuu huolestuttavia tietoja: maineikas yökerho Dynamo saatetaan purkaa

Asiasta varoittaa varavaltuutettu Janne Salakka sosiaalisessa mediassa.
4.8.2017 08:08

Toverilehtemme Rumba kertoo uutisia, jotka saanevat turkulaisen yleisön kavahtamaan: Turun keskustaa aiotaan myllertää asemakaavan muutoksen turvin uusiksi, ja tämän johdosta ainakin musiikkiväen suosiman Dynamo-yäkerhon, Bar Ö:n ja Sammakon kirjakaupan asuttamat rakennukset ovat purku-uhan alla.

Asian nosti esille Turun kaupungin varavaltuutettu ja nuorisolautakunnan jäsen Janne Salakka Facebook-päivityksessään.

”Dynamon tontin uuden asemankaavan valmistelu on laitettu aluille 31.7. Turun keskustassa asemakaavanmuutos tarkoittaa vain yhtä asiaa: Jotain aiotaan purkaa. Tällä kertaa alta lähtee mm. Dynamo, Bar Ö ja Sammakon kirjakauppa. Asiaa käsitellään kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunnan kokouksessa 8.8. eli ensi tiistaina”, Salakka kirjoittaa ja jatkaa.

”Turussa ’kaupunkirakenteen tehostaminen’ on aina ollut eufenismi vanhojen puutalojen purkamiselle. Lisäpontta tullaan kaivamaan rakennusten kuntokartoituksesta. Jos kunto on hiemankin välttävä, ei kannata remontoida – liian kallista.”

Salakka epäilee, että valmistelu on laitettu vireille juuri nyt hivenen näätämäisesti siksi, että yleisölle epämieluisa asia saataisiin nuijittua läpi vaivihkaa hiljaisena kesäaikana.

Niin että turkulaiset, pitäkääpä silmällä, mitä siellä valtuustossa päätetään ja miksi. Lue Saarakkalan koko päivitys alta tai täältä.

Lisää luettavaa