Tuska julkisti lisää bändejä – tällä kertaa saatiin pääesiintyjäksi yksi huomiota herättävä nimi

30.11.2023 09:00

Ensi kesän Tuskan kattaus on taas askeleen verran valmiimpi. Festivaali julkisti pitkän rivin uusia kiinnityksiä, ja kaksi uutta pääesiintyjäpuolen kokoonpanoakin on selvillä. Toinen näistä saattaa herättää metallipiireissä keskustelua!

Ensi vuoden pääesiintyjäkattauksen nimittäin viimeistelevät Parkway Drive ja – yllätys yllätys – Pendulum Live. Parkway Drive on nähty Tuskassa jo vuonna 2018 ja orkesterin keikka oli tiettävästi sen verran asiallista toimintaa, että uusinta otettaneen ilolla vastaan. Pendulum on kuitenkin siitä erikoinen valinta, ettei se ole varsinaisesti metallibändi vaan elektronisen musiikin suuri nimi. Ainakin festari uskaltaa levittää rajojaan uusille aluevesille!

Muut kiinnitykset edustavat turvallisempaa Tuska-tyyliä. Helsinkiin saapuvat mustan metallin suuri nimi Dimmu Borgir, paluuta suunnitteleva Sub-Urban Tribe, diskometalliorkesteri Turmion Kätilöt, saksalainen metalcore-orkesteri Ghøstkid sekä modernia metallia elektronisiin soundeihin yhdistelevä Luna Kills.

Festivaalin aiemmin julkistamia esiintyjiä ovat muun muassa Bring Me The Horizon, Amorphis, Opeth, Bad Omens, Stam1na, Alestorm ja Tarot. Tuska juhlitaan Helsingin Suvilahdessa 28.-30.6.2024. Tapahtuman kolmen päivän pääsyliput ovat myynnissä Tiketissä, Ticketmasterissa ja Lippuposteessä hintaan 229 euroa.

Lisää luettavaa