Tuska julkisti nipun uusia esiintyjiä: Baroness, Korpiklaani, Finntroll, Lähiöbotox…

AOP

2.–4. heinäkuuta juhlittava Tuska-festivaali julkisti juuri litanian uusia esiintyjiä. Vahvistuksia Suvilahden metallijuhlaan on saatu sekä Suomesta että ulkomailta.

Ensinnäkin Helsinkiin saapuu yhdysvaltalainen Baroness, joka aikoo myös julkaista uutta musiikkia tänä vuonna. Kotimaista folk metal -osaamista tarjoavat puolestaan Finntroll ja Korpiklaani. Muita uusia nimiä ovat itähelsinkiläinen räppimetalliryhmä Lähiöbotox, power metalin nimeen vannova Metal De Facto sekä wanha kunnon Waltari.

Tuskan kaikki tähän mennessä julkistetut bändit on listattu esiintymispäivineen alle. Kaikki lippukategoriat ovat nyt myynnissä Tiketissä, Ticketmasterissa ja Lippupisteessä, hinnat kulkevat 99–159 euron välillä.

Perjantai 2.7.
Korn, Mokoma, Beast in Black, Insomnium, Eluveitie, Belzebubs, Perturbator, Lost Society, Finntroll, Metal De Facto, Korpsesoturi

Lauantai 3.7.
Gojira, Jinjer, Baroness, Gaahls Wyrd, Vltimas, Oranssi Pazuzu, Korpiklaani, Lähiöbotox, Waltari

Sunnuntai 4.7.
Deftones, Devin Townsend, Symphony X, High On Fire

Mitä korona-asioihin tulee, Tuska-organisaatio ilmoittaa niistä seuraavasti: ”Tuska panostaa vahvasti tapahtuman terveysturvallisuuteen ja hygieniaratkaisuihin. Tuskan yleisön, työntekijöiden sekä artistien turvallisuus ja hyvinvointi ovat ykkössijalla. Seuraamme tarkoin koronatilanteen kehitystä ja toimimme läheisessä yhteistyössä viranomaisten kanssa tarkasti ohjeistuksia noudattaen. Kerromme kevään aikana yksityiskohtaisemmin festivaalin terveysturvallisuuteen liittyvistä toimenpiteistä.