Twisted Sister -kitaristi sanoo, ettei Led Zeppelinin myöhäisaikojen keikoissa ollut hurraamista – ”Tylsistyimme siellä kuoliaiksi”

29.3.2021 20:54

The Cassius Morris Show’ssa vieraillut Twisted Sister -kitaristi Jay Jay French ei pidä Led Zeppelinin 70-luvun lopun keikkoja kovinkaan suuressa arvossa. Miehen mukaan yhtyeen livekunto itse asiassa rapistui sitä mukaa kun vuosikymmen eteni.

”Näin Led Zeppelin monen monta kertaa, ja he olivat kerta kerralta huonompia”, French täräyttää. ”Se oli Zeppelinin todellinen tarina – huumeet ja alkoholi vaativat veronsa Jimmyltä [Page], joten kun vuodet vierivät, he rapistuivat.”

”Vuodesta 1969 vuoteen 1973 he kuuluivat parhaisiin bändeihin joita saatoit käydä katsomassa – toljotit heitä vain suu auki. Katsoit John Bonhamin soittavan ja leukasi kolahti lattiaan”, mies jatkaa. ”Vuoteen 1975 mennessä Robertin [Plant] ääni alkoi rapistua, samoin Jimmyn kitaransoitto. Verkosta löytyy paljon todistusaineistoa, enkä sano tätä mitenkään iloiten, usko pois.”

”Vuonna 1977 heidän viimeisellä rundillaan, Twisted oli yksi isoimmista baaribändeistä New Yorkin, New Jerseyn ja Connecticutin alueella, ja ystävämme oli lipunvälittäjä”, French kertoo. ”Hän antoi meille neljä lippua jaettavaksi keikallamme. Emme saaneet lippuja menemään, koska kukaan ei halunnut nähdä Zeppeliniä vuonna 1977. Jos olit skidi Long Islandilla ja halusit nähdä Zeppelinin, kävit katsastamassa Zebran, joka oli enemmän Zeppelin kuin Zeppelin itse – he olivat ilmiömäisiä.”

”Sitä tuumi, että ’Miksi haaskaisin aikaani katsomalla bändiä, joka ei pysty esittämään Zeppelinin biisejä?'”, French jatkaa. ”Joten emme saaneet lippuja menemään. Minulla oli neljä lippua heidän konserttiinsa [Madison Square] Gardenissa, joten menin sitten paikalle kavereideni kanssa ja istuimme siellä tylsistymässä kuoliaiksi.”

Lisää luettavaa