U Nation -tapahtuma sai ohjelmansa valmiiksi – elektronisen musiikin ystävillä riittää keskikesällä ihmeteltävää

11.5.2023 13:44

Helsingin Kansalaistorilla perjantaina 30. kesäkuuta ja lauantaina 1. heinäkuuta juhlittava U Nation julkisti kolme uutta esiintyjää kummallekin tapahtumapäivälle. Elektroniseen musiikkiin erikoistuneen festivaalin uusia kiinnityksiä ovat Coachellan ja Roskilden kaltaisilla suurfestareilla nähty Maya Jane Coles, nouseva brittitähti I. Jordan, suomalais-bulgarialainen Katerina, kotimaisen elektronisen musiikin suuruus Jori Hulkkonen, Kaiku-klubilta tuttu Kristiina Männikkö sekä helsinkiläinen dj-tuottaja Zacharian.

Tapahtuman aikaisemmin julkistettuja esiintyjiä ovat Charlotte de Witte (BE), Camelphat (UK), Eric Prydz (SE), Honey Dijon (US) ja The Blessed Madonna (US). U Nationin esiintyjävalikoiman on kuratoinut viime syksynä Live Nationilla promoottorin työt aloittanut Harri Andersson, joka tunnettiin artistikentällä pitkään nimellä Proteus.

”Olen erittäin iloinen, että saimme rakennettua parhaan mahdollisen elektronisen tanssimusiikin ulkoilmatapahtuman upealle kesäviikonlopulle, jolloin Helsingissä on paljon iloisia ja avoimin mielin liikkeellä olevia ihmisiä juhlistamassa tanssin, tasa-arvon ja yksilöllisyyden ilosanomaa. Tapahtuma tarjoaa upeat ulkoilmabileet aivan Helsingin ydinkeskustassa ja vie yhteisöllisyyden ja elektronisen tanssimusiikin bilekulttuuria Suomessa eteenpäin”, Andersson kirjoittaa tiedotteessa.

U Nationin tapahtuma-alueen estetiikasta vastaa kaupunki- ja ympäristötaiteilijoiden Purkutaide-kollektiivi Jouni Väänäsen johdolla. Väänäsen kokoama viisihenkinen ryhmä, jonka töitä on aiemmin nähty muun muassa Flow-festivaaleilla ja Ruisrockissa, suunnittelee U Nationille sen henkeen sopivaa katu- ja graffititaidetta.

U Nationin ikäraja on K18. U Nationin yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Helsingin kaupunki ja Soundi. Tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterissa hintaan 69–135 euroa.

Lisää luettavaa