UB40:n perustajajäsen, saksofonisti Brian Travers, 62, on kuollut

Victor Lerena/European Pressphoto Agency EPA/AOP

Brittiläisen UB40-yhtyeen perustajiin lukeutunut saksofonisti Brian Travers on kuollut. Muusikko menehtyi 22. elokuuta sairastettuaan pidemmän aikaa syöpää. Hän oli 62-vuotias.

”Suuren surun murtamina tiedotamme kumppanimme, veljemme, UB40-perustajajäsenen ja musikaalisen legendan Brian David Traversin poismenosta”, yhtye kirjoittaa sosiaalisessa mediassa julkaistussa tiedotteessa. ”Brian menehtyi eilen illalla perheensä ympäröimänä, taisteltuaan pitkään ja urhoollisesti syöpää vastaan. Ajatuksemme ovat Brian vaimon Lesleyn, hänen tyttärensä Lisan ja poikansa Jamien kanssa. Olemme kaikki järkyttyneitä uutisesta ja pyydämme, että kunnioitatte parheen tarvetta yksityisyydelle tänä vaikeana aikana.”

Reggaeta ja poppia yhdistelevä UB40 perustettiin vuonna 1978. Yhtyeen kokoonpanossa myllerryksiä vuonna 2008 keulakuva Ali Campbellin poistuttua kokoonpanosta. Yhtyeen uusi nokkamies Duncan Campbell ilmoitti puolestaan eläköityimisestään kuluvan vuoden kesällä ja hänen tilalleen pestattiin Kioko-muusikko Matt Doyle.

Traversin viimeiseksi esiintymiseksi yhtyeen riveissä jäi konsertti Arena Birminghamissa vuonna 2019.