Udo Dirkschneider läksyttää julkisesti suomalaista ex-kitaristiaan: ”Liian suuri ego, ei joukkuepelaaja”

7.9.2018 08:46

Acceptissa pitkän uran tehnyt ja vanhoilla päivillään lähinnä soolohommia työstänyt Udo Dirkschneider kertoi Metal Forces -lehdelle kuulumisiaan. Haastattelu on suomalaisittain sikäli huomionarvoinen, että puheenaiheeksi nousee Udon yhtyeessä vuosina 2013–17 soittanut Kasperi Heikkinen, joka tunnetaan nykyään parhaiten Beast in Blackin kitaristina.

Heikkinen tulee puheeksi, kun haastattelija kysyy Udon yhtyeessä tapahtuneista kokoonpanomuutoksista. Yhtyeen molemmat kitaristit ovat vaihtuneet, kun sekä Heikkinen että Bill Hudson (Jon Oliva’s Pain) ovat poistuneet kokoonpanosta. Dirkschneiderilla ei ole kummastakaan järin hyvää sanottavaa.

”Kumpikaan heistä ei ollut joukkuepelaaja. Minä en ole mikään sooloartisti, vaan toimimme bändissä joukkueena. Eivätkä he olleet joukkuepelaajia, ja siksi he eivät ole enää mukana”, Udo sanoo.

Kun haastattelija kysyy laulajalta tarkennusta asiaan, Dirkschneider sanoo, etteivät kitaristit halunneet työstää kappaleita yhdessä.

”Siinä oli liian suuret egot kysymyksessä. Esimerkiksi kun Kasperi esitteli biisi-idean, sanoimme hänelle, että ehkä voisimme soittaa sen näin ja näin. Hän vastasi, että ’kukaan ei muuttele minun biisejäni tai ideoitani, kiitos vain’. Se oli sitten siinä”, Udo toteaa.

”Hudson puolestaan ei ollut kiinnostunut säveltämisestä eikä oikeastaan levyttämisestäkään. Hän työskenteli jonkin muun asian kimpussa. Hänestä ei oikeastaan koskaan tullut kunnollista bändin jäsentä. Hän oli aina poissa, aina tekemässä jotain muuta.”

Emme ole vielä tavoittaneet Heikkistä kommenttia varten, palataan asiaan kenties myöhemmin.

Lisää luettavaa