Uhka vai mahdollisuus? Queen esitti ikonisen Live Aid -settinsä ensimmäistä kertaa 35 vuoteen

Sami Turunen

Queen esitti Fire Fight Australia -hyväntekeväisyyskonsertissa ANZ Stadiumilla Sydneyssä legendaarisen 35 vuoden takaisen Wembleyn-konserttinsa.

Tuolloin vielä Freddie Mercuryn johtama orkesteri esitti 22-minuuttisen settinsä alunperin vuoden 1985 Live Aid -konsertissa, ja se sisälsi seuraavat kappaleet: Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Hammer To Fall, Crazy Little Thing Called Love, We Will Rock You ja We Are The Champions. Nämä samat klassikot kuultiin myös pallomme toisella puolella.

”Olemme onnellisia voidessamme tehdä osamme auttaaksemme Australiaa toipumaan näistä kauheista paloista”, Brian May kommentoi tapahtumaa. ”Tämä on Australian kärsimys, mutta koko ihmiskunnan ongelma. Sydämeni murtui nähdessäni eläinten ahdingon. Toivon konsertin auttavan heitäkin. Tämä tragedia ei saa enää toistua.”

”Tämä ei ole ainoastaan Australian ongelma, vaan osa ilmastonmuutosta, joka vaikuttaa koko maailmaan”, Roger Taylor komppaa. ”Olemme nyt täällä, ja miten tahansa voimmekin auttaa Australiaa toipumaan on vähintä mitä voimme muusikoina tehdä. Olemme kaikki pulassa.”

”On hirvittävää nähdä mitä maailmalle on tapahtumassa ja meidän täytyy alkaa ottaa vastuuta”, Adam Lambert lisää. ”Saada olla osa Fire fightia on todellinen kunnia.”

Alla videomateriaalia illan kulusta.