Universaali tarina rakkaudesta, jota saa vain omalta perheeltä – Rock Academyn Márk Bertényin soolosinglellä vierailee Dan Reed

Márk Albert Bertényi.
Patricia Bertényi

Kappale sisältää myös Bertenyin edesmenneen läheisen ystävän äänittämiä kitararaitoja.

Márk Albert Bertényi on monissa liemissä keitetty pitkän linjan muusikko, joka on viime vuodet toiminut vastaavana tuottajana Tomi Arvaksen kanssa perustamassaan Turku Rock Academyssa, josta on kymmenessä vuodessa kasvanut maanlaajuinen organisaatio, joka tarjoaa bändivalmennusta nuorille jo useilla paikkakunnilla aina Rovaniemeä myöten. Nyt kun Bertényin mittarissa tulee 50 vuotta täyteen, tuumasi hän nyt olevan taas aika tehdä ja julkaista myös omaa musiikkia. Nyt päivänvalon onkin nähnyt kappale Once Again, joka on ensimmäinen Bertényin omalla nimellä julkaisema soolokappale.

”Biisi kertoo siitä rakkaudesta, jonka ihminen saa vain lapsiltaan ja perheeltään. Universaali tarina omasta kulmasta esitettynä siis. Toivon, että ihmiset pitävät biisistä ja löytävät oman itsensä ja omia tunteitaan laulustani”, Bertényi kommentoi.

Kappaleessa on käytetty kitararaitoja, jotka Bertényin erittäin läheinen ystävä ja taistelutoveri, edesmennyt Frank De Funk äänitti ennen kuolemaansa. Lisäksi kappaleella vierailee Dan Reed Networkin kippari Dan Reed.

”Tämä biisi on sävelletty alun perin yli 15 vuotta sitten. Teimme biisin yhdessä Toni Ruohosen kanssa The GreenBeelle. Saimme käytettyä Frankin kitararaidat ja muutamia muitakin jo vuosia sitten äänitettyjä raitoja lopulliseen versioon. Idolini ja musiikillinen/henkinen sankarini Dan Reed saatiin soittamaan akustista kitaraa hänen vieraillessaan Turussa muutama vuosi sitten!”