Urheat poikamme maailmalla jäivät Hillaryn ja Bon Jovin jalkoihin ja pian heräsi kysymys: Onko Trump USA:n Cheek?

Maineikkaan saksalaisyhtiö Century Median kanssa komean levytysdiilin juuri sorvanneen Omnium Gatherumin Pohjois-Amerikan -kiertue on käynnistynyt – ja ajoitushan on mitä mainioin, sillä Yhdysvallat on juuri nyt maailman huomion keskipisteenä.

Soundi otti yhteyttä orkesterin armoitettuun soolokitaristiin ja biisintekijään Markus Vanhalaan, ja mies osoittikin elonmerkkejä jonkun jenkkiläisen perslä… anteeksi, maantien poskesta.

Mitenkäs siellä?

– Jaa niin, että mitkä ovat tunnelmat Trumplandiassa… Salaliiton aineksia on ilmassa! Nimittäin saman tien, kun ”you’re fired” -sketsiukko nousi yöllä vallan kahvaan niin OG:n alta hajosi kiertuebussi. Toisin sanoen meidät ulkomaiset immigrantit luultavasti käräytettiin tähän tienposkeen odottelemaan karkotusta jollain presidentiaalisella väliintulolla tahi magialla! Ei vaan: täällä me venaillaan korvaavaa bussia ja toivottavasti se myös saapuu, sillä nämä etäisyydet täällä ovat melko suuria, ainakin käveltäväksi.

Kiertueen avausveto ehti jo peruuntua, varsin yllättäen. Eikö siihenkin liittynyt jotakin presidentillistä?

– Charlotten Fillmoren-veto tosiaan meni puihin, kun Hillary Clinton varasi veto-oikeudellaan sikäläisen soittoklubin omiin vaaliedustushommiinsa. Lavalle oli sitten noussut joku Bon Jovi -niminen orkesteri.

– Sen sijaan kaksi ensimmäistä jo soitettua keikkaa ovat onneksi olleet hyvää rytkettä ja meininkiä, ja heviyleisö on täällä aina ihan helvetin aktiivista. Mukavasti tien päällä törmättiin tuttuihinkin, kun Dark Tranquillityn ja Swallow The Sunin kiertue kohtasi omamme Silver Springissä ja Clifton Parkissa. Ne olivat herrasmiesten ja olutharrastajien sivistyneitä kohtaamisia!

Millä mielin paikalliset suhtautuvat Trumpin jytkyyn?

– Ne eivät oikein tunnu viitsivän koko Trump-asiasta keskustella, eli ovat aiheesta aika vaitonaisia. Jotenkin tuntuu, että Trump on vähän kuin paikallinen Cheek – vaikka kukaan ei tunnusta äijästä diggailevansa niin hyvin se ”Trumpinkin stadion” näyttää myyvän. Meidän mukanamme kiertävät paikalliset hahmot (keikka- ja paitamyyjä) aikovat kylläkin muuttaa maasta…

Otetaan vielä lopuksi vähän parempia tunnelmia: