Uuden albumin aikoja sitten valmiiksi saanut Morrissey on taas levy-yhtiötä vailla – Vieraileva poptähti haluaa osuutensa pois levyltä

Morrissey sanoo lähteneensä Capitol Recordsilta vapaaehtoisesti.
26.12.2022 19:38

Morrissey sai seuraajan vuoden 2020 I Am A Dog On A Chain -albumilleen valmiiksi jo keväällä 2021, mutta levyn julkaiseminen on kuitenkin osoittautunut haasteelliseksi. Ensin Morrissey tiputettiin tämän kolme edellistä levyä julkaisseen BMG-levy-yhtiön listoilta, mutta mies löysi kuitenkin uuden kodin Capitol Recordsilta, jonka oli tarkoitus julkaista uusi Andrew Wattin tuottama Bonfire Of Teenagers -pitkäsoitto helmikuussa 2023. Marraskuussa levyltä julkaistiin single Rebels Without Applause, mutta samaan aikaan Morrissey kuitenkin tiedotti, että levy on pudotettu helmikuun julkaisulistalta ja että sen kohtalo on ”täysin Capitol Recordsin käsissä”.

Nyt Morrissey on julkaissut nettisivullaan tiedon, että hän ei ole enää Capitol Recordsin suojissa. 23. joulukuuta päivätyssä lyhyessä tiedotteessa todetaan, että ”vapaaehtoisesti yhteistyön Capitol Recordsin kanssa” lopettanut Morrissey on lisäksi katkaissut yhteistyön manageritoimisto Maverick/Questin kanssa. Bonfire Of Teenagers -pitkäsoiton kohtalosta ei lyhyessä tiedotteessa mainita mitään. Tämän lisäksi Morrisseyn sivuilla julkaistiin jouluaattona uusi tiedote, jonka mukaan Bonfire Of Teenagersin I Am Veronica -kappaleella vieraileva poptähti Miley Cyrus ei halua olla enää projektissa mukana vaan on pyytänyt osuutensa poistamista levyltä.

Kaiken kukkuraksi Morrissey tiedotti joulukuun alussa varanneensa studion tammi-helmikuulle tarkoituksenaan äänittää uusi Without Music The World Dies -pitkäsoitto. Levylle on tulossa 12 uutta kappaletta ja sen tuottajana toimii Morrisseyn neljä edellistä pitkäsoittoa tuottanut Joe Chiccarelli.

”Kappaleet ovat, tietenkin, loistavia. Edes sitkeät vaikeudet, joita olemme viime aikoina kohdanneet, eivät riitä kukistamaan meitä”, Morrissey kommentoi.

Että sellaista. Jääpä siis nähtäväksi, julkaistaanko Bonfire Of Teenagersia ollenkaan vai onko seuraava Mozzer-levy sitten Without Music The World Dies, joka ehkä ilmestyy sitten joskus (lähi)tulevaisuudessa. Jos ilmestyy.

Lisää luettavaa