”En haluaisikaan olla yhtiöllä, joka sanelee tarkasti, miten artistin tulee käyttäytyä” – Morrissey sanoo saaneensa potkut BMG:lta

Ullstein Bild/All Over Press

Laulajan mukaan levy-yhtiön uusi toimitusjohtaja ei halua julkaista uutta Morrissey-albumia.

Morrissey sanoo nettisivuillaan julkaistussa, 16. marraskuuta päivätyssä tiedotteessa levy-yhtiö BMG:n tiputtaneen artistin listoiltaan. Morrisseyn tiedotteessa väitetään tämän johtuvan yhtiön uudesta ”monimuotoisesta” linjauksesta ja että BMG:n nimittämä uusi toimitusjohtaja ei halua julkaista Morrisseyn levyä.

”Tämä asia on hyvin linjassa vuoden 2020 kauhujen kanssa. Olisikin hulluutta odottaa mitään positiivista”, Morrissey kommentoi asiaa.

Morrissey kertoo nyt etsivänsä uutta lafkaa julkaisemaan hänen tulevia albumejaan ja haluaa yhteistyökumppanin, jonka siipien suojissa tämä saa olla oma itsensä.

”Kolme BMG:llä julkaisemaa albumiani ovat olleet urani parhaimpia ja seison niiden takana kuolemaan saakka. Niiden tekeminen on ollut tärkeää aikaa elämässäni ja kiitän BMG:n entistä tiimiä ja kaikkia, jotka ovat olleet mukana niiden tekemisessä. Minulle on yhä tärkeää julkaista musiikkia omaan tyyliini. En haluaisikaan olla yhtiöllä, joka sanelee tarkasti, miten artistin tulee käyttäytyä – varsinkin, kun sanaa ’lahjakkuus’ mainitaan tuskin koskaan”, Morrissey toteaa.

Tätä uutista kirjoittaessa Morrissey on edelleen listattu BMG:n artistiksi yhtiön verkkosivuilla.

Morrissey on viime vuosina ollut usein otsikoissa kärkkäiden sanomistensa ja mielipiteidensä vuoksi. Laulaja on saanut paljon kritiikkiä muun muassa rasistisista ja äärioikeistoa tukeviksi tulkituista lausunnoistaan ja näkemyksistä.