Uusi Abba-dokumentti juhlistaa yhtyeen 50 vuoden takaista Euroviisuvoittoa – mukana harvinaista arkistomateriaalia

23.3.2024 21:36

Abban 50 vuoden takaista Waterloo-kappaleen Euroviisuvoittoa juhlistetaan uudella dokumentilla. Se saa ensi-iltansa CPH:DOX:ssa 23. maaliskuuta ennen Malmön Euroviisuja. Kisassa Suomea edustaa Windows95man.

Yli 15 maassa eri puolilla Eurooppaa esitettävän Abba – Against The Odds -dokumentin on tuottanut Euroopan yleisradiounioni EBU ja sen on ohjannut palkittu dokumentaristi James Rogan. Projekti on EBU:n jäsenyhtiöiden yhteistyötä, jossa ovat olleet mukana ovat mukana DR, SVT, BBC, ARD/WDR, France Télévisions, NTR, NRK, YLE, RUV, VRT, EER ja Tšekin TV. Dokkarin kerrotaan sisältävän harvinaista arkistomateriaalia ja ekslusiivisia haastatteluja.

”Dokumentti ei ainoastaan juhlista Abban ikonista musiikkia, vaan se myös esittelee yhteisen kulttuuriperintömme tärkeyttä. Monien eurooppalaisten tv-asemien yhteistyö osoittaa, kuinka voimme yhdistää musiikin, taiteen ja tarinankerronnan. Abban läpimurto Eurovision laulukilpailussa 50 vuotta sitten ja nykyinen tv-asemien yhteistyö näyttelevät keskeistä osaa kansojen yhdistämisessä silloin ja nyt”, SVT:n dokumenttielokuvien johtaja Axel Arnö toteaa EBU:n tiedotteessa.

Lisää luettavaa