Uusi kaksipäiväinen festivaali Itä-Helsinkiin – Elmufest ottaa ensi viikonloppuna Roihupellon haltuunsa

14.6.2023 09:58

Nyt tuli tiedote varsin arvostettavasta tapahtumasta. Helsingin Roihupellossa juhlitaan ensi viikonloppuna 16.–17.6. Elmufestin merkeissä, ja tämä ei olekaan ihan mikä tahansa festivaali. Tekemisen meininkiä on selvästi keskimääräistä enemmän.

Nimittäin kun Elmu ry:n ylläpitämä Nosturi purettiin alkuvuodesta 2020, jäi perinteikkään yhdistyksen tapahtumatuotanto ilman uutta vakituista kotia. Nosturissa sijainneille treenikämpille löydettiin uusi sijainti Roihupellosta osoitteesta Tulppakuja 3. Ja kas, Roihupellossa treenavien Elmun nuoremman polven jäsenten keskuudessa havahduttiin siihen, että Nosturin tekniikka istui lähes tyhjän panttina varastossa.

Jotain oli tehtävä, ja se jokin on Elmufest. Tiedotteen mukaan tapahtuman lähtökohtana on vaalia Elmun filosofiaa: kulttuurin on oltava saavutettavaa ja kaikille avointa. Niinpä festivaali on ikärajaton, eikä pääsylippuja ole hinnalla pilattu.

Festarin kattaus on sekoitus perinteistä bändisoitantaa, räppiä ja elektronista musiikkia. Tapahtuman esiintyjiä ovat ainakin Kriso, Tunkkaset, Nicce & The Whiskars, Kiss Disease, Orvokki, Sir Liselot, Ite Eerola ja Drug Store Raid.

Festivaalin liput ovat myynnissä Elmun verkkosivuilla. Lisätietoja löytyy esimerkiksi täältä. Sinne vain kaikki kulttuuria tukemaan!

Lisää luettavaa