Uutinen, jota emme halunneet kuulla: Lemmy Kilmister on kuollut

Lepää rauhassa, Ian Fraser "Lemmy" Kilmister (24.12.1945 – 28.12.2015)

Vielä pari viikkoa aiemmin itsenäisyyspäivänä Lemmy veti komean keikan Helsingissä. Kuva: Timo Isoaho.

Lemmy Kilmister on kuollut. Uusimman Soundin kannessakin päättäväisenä tuijottava herrasmies, rock’n’rollin jumala, Motörheadin päämoottori kuoli syöpään 28.12. lyhyen, mutta erittäin aggressiivisen kamppailun jälkeen.

Juuri jouluaattona 70 vuotta täyttänyt Lemmy oli saanut kuulla sairastavansa syöpää vain pari päivää aikaisemmin, 26.12.

”Olen selvinnyt monista elämän taisteluista voittajana.”

Suuresta surusta kertoi Motörhead Facebook-sivullaan.

Tehdään siis kuten Motörheadkin viestissään pyytää: kuunnellaan Lemmyn musiikkia. Ja kuunnellaan sitä kovalla!

Joulukuun Soundin kansijutussa Lemmy puhkui vielä elämännälkää:

– Ensi vuonna kierrämme siellä täällä, enemmän tai vähemmän. Eurooppa, Etelä-Amerikka, USA… Kyllä meillä tekemistä riittää. Ei minulla ole sen kummempaa suunnitelmaa. Tämä yhtye vain rullaa eteenpäin ja minä yritän pysyä kyydissä, Lemmy sanaili.

– Putkahdin tänne vuonna 1945, sodan jälkimelskeissä. Isäni lähti kuvioista, kun olin muutaman kuukauden ikäinen. Sen jälkeen on sitten tapahtunut yhtä sun toista… Saatoin syntyessäni saada hieman kehnot kortit käsiini, mutta olen silti selvinnyt monista elämän taisteluista voittajana, toki erehdysten ja kommellusten kautta.

Unelmiakin miehellä riitti:

– Olisihan se mielenkiintoista soittaa uusilla seuduilla kaikkien näiden vuosien jälkeen. Kiina, Intia ja Afrikka ovat listani kärjessä!

Soundi 12/2015

Lemmylle omistettu virallinen Facebook-sivu löytyy tuolta: www.facebook.com/lemmykilmisterforlife