”Vaikka ette saanetkaan tarpeeksi ääniä…” – Pettynyt Judas Priest -nokkamies jakoi Rock and Roll Hall of Famelta saamansa hylkäyskirjeen

https://www.facebook.com/MarkNeanderpaul/videos/1457848407667242/

Kuten aiemmin uutisoimme, heavy metalin pioneereihin lukeutuva Judas Priest oli ensimmäistä kertaa ehdolla Rock and Roll Hall of Fameen, mutta ei lopulta tähän kunnianarvoisaan joukkoon sitten päätynytkään. Orkesterin nokkamies Rob Halford vieraili julkistuksia seuraavana päivänä 100.7 KSLX -radiokanavan haastattelussa, jossa mies yllättäen tempaisi esiin Hall of Famelta saamansa sähköpostina lähetetyn hylkäyskirjeen ja luki sen suorassa lähetyksessä.

”Kiitos Rock and Roll Hall of Fame -ehdokkuutenne vastaanottamisesta”, Halford aloitti. ”Vaikka ette tällä kertaa kerännetkään tarpeeksi ääniä valituksi tulemiseen, kuuluitte silti ehdokkaiden valikoituun joukkoon. Artistit ovat monesti mukana äänestyksessä useita kertoja ennen tulemistaan valituiksi. Esimerkiksi Black Sabbath oli ehdokkaana kahdeksan kertaa ennen valintaansa, Patti Smith seitsemän kertaa, Solomon Burke yhdeksän kertaa ja Beastie Boys sekä The Yardbirds kolme kertaa kumpainenkin.

Mikäli satutte olemaan kiertueella tai muutoin vain vierailemassa lähistöllä, vierailkaa toki museossamme Clevelandissa Ohiossa. Paikan päältä löytyvät kuusi kerrosta näytteillepanoja kertaavat rock ’n’ rollin merkittävää historiaa ja sitä, kuinka se on muuttanut maailmaa. Olette osa tätä tarinaa ja jakaisimme mielellämme sen kanssanne. Vielä kerran onnittelut ehdokkuudestanne.”

Viestin oli allekirjoittanut Rock and Roll Hall of Famen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja Greg Harris.

Halford oli hylkäyksestä harmissaan, sillä mies katsoo yhtyeensä ansaitsevan paikkansa rock-museon lehtereillä. ”Henkilökohtaisesti rakastaisin sitä”, Halford vastasi kysyttäessä, kuinka tärkeänä hän todella pitää yhtyeensä Hall of Fameen pääsyä. ”Olen sanonut sen ennenkin, mutta olemme ansainneet sen. Olemme paiskineet kasaan 10 000 tuntiamme ja enemmänkin. Sen lisäksi mielestämme heavy metal ansaitsee enemmän näkyvyyttä Hall of Famessa.”

Hall of Fameen vihitään vuonna 2018 Bon Jovi, Dire Straits, Moody Blues, The Cars ja Nina Simone. Judas Priestin ohella muita nimekkäitä rannalle jääjiä olivat muun muassa Rage Against the Machine, MC5 ja Radiohead.