Vaimonsa kuolemasta toipuva John Lydon vie Public Image Limitedin tien päälle – saapuu myös Suomeen

11.4.2023 12:04

John Lydon kertoi hiljattain yleisölle pahimmanlaatuisen suru-uutisen: laulajan puoliso Nora Forster kuoli 6. huhtikuuta. Forster sairasti Alzheimerin tautia, ja Lydon oli kertonut mediassa moneen otteeseen arjestaan vaimonsa omaishoitajana.

Pariskunta oli aviossa 44 vuoden ajan, ja aiemmin tänä vuonna Lydon julkaisi vaimolleen omistetun Havaiji-kappaleen. Public Image Limitedin euroviisuprojektia varten sävelletty biisi kertoo Lydonin ja Forsterin onnellisimmista yhdessä vietetyistä hetkistä Havaijilla.

Nyt kiirii sellaisia tietoja, että menetyksestään toipuva Lydon aikoo aktivoitua musiikkirintamalla. 11. elokuuta julkaistaan Public Image Limitedin uusi levy End of World, ja albumi vie orkesterin myös tien päälle. Rundi käsittää 38 keikkaa pitkin Eurooppaa, ja Suomen vuoro koittaa 13. lokakuuta. Public Image Limited konsertoi tuolloin Helsingin Ääniwallissa.

”Nora rakasti albumia, hän ei olisi halunnut meidän lykkäävän sitä tai muuttavan suunnitelmiamme”, Lydon kertoo tiedotteessa.

Tänään tuli julki myös Public Image Limitedin uusi single Penge, jota Lydon kutsuu ”jonkunmoiseksi viikinkieepokseksi”. Kuuntele kappale alempaa. Ääniwallin-keikan lipunmyynti alkaa 14. huhtikuuta Tiketissä hintaan 41,50 euroa.


(EDIT: Lippujen hinta lisätty)

Lisää luettavaa