Valtatie 666! – Kotiteollisuuden albumi sai juuri säälimättömän ovelan vierailijan

https://youtu.be/iuQX3XxFYRo

Kotiteollisuus julkaisee uuden studioalbuminsa (luultavasti) huhtikuussa. Levyn arvovaltaisena vierailijana toimii Radiopuhelimet-orkesterin J.A. Mäki. (Studiotunnelmia pääsee haistelemaan tuossa yläpuolella näkyvässä videossa).

Vaikka emme ehtineet vielä edes kysyä niin Jouni Hynynen ehätti jo kommentoimaan:

– Oltiin Radiopuhelimien kanssa samalla keikalla jossain skutsissa joskus puolitoista kaksi vuotta sitten. Mäki ja Jyrki Raatikainen tulivat jatkoille meidän bussiin ja Mäen kanssa virisi keskustelu yhteisestä biisistä. Olen aina diggaillut Radiopuhelimista ja varsinkin Mäen teksteistä, mutta sillä kertaa homma jäi vain kytemään.

– Hurahti muutama kuukausi ja sain Mäeltä vanhan liiton sähköpostia. Siinä oli Valtatie 666 -nimisen biisin teksti. Tykkäsin siitä kovasti, tietenkin, mutta tuossa vaiheessa ei kuitenkaan ollut vielä sävellyskynä terässä, joten homma jäi taas melkein vuodeksi. Lopulta otin kitaran käteen ja biisi syntyi muutamassa minuutissa.

– Kävimme äänittämässä biisin pohjat SF Sound -studiolla Lehmossa ja Helsingin Finnvoxilla, bassot taas äänitettiin Miitrin (Aaltonen, kitara) Matalapaine-pajalla myöhemmin. Ja sitten lopulta, kaikkien näiden säätöjen jälkeen, kävimme Kempeleellä nauhoittamassa Mäen lauluosuudet. Mäki naulasi osuutensa tyyliin ykkösellä sisään. Jumalauta, sitä oli ilo seurata sivusta. En ole enää ollenkaan vakuuttunut, että tarvitaanko minun osuuksiani lainkaan tässä biisissä. Se jää nähtäväksi, kun laulutalkoot jatkuvat joskus parin viikon päästä Helsingissä.

Mäki on äänessä mýös toisessa tuoreessa Kotiteollisuus-kappaleessa.

– Biisin nimi on Taakka ja luultavasti se aloittaa koko tulevan levyn. Kyseessä on kymmenminuuttinen, Mana Mana -tyyppinen teos, joten sen paalupaikka levyllä on itsestään selvä. Otetaan heti löysät pois kuleksimasta.

Mikä on tulevan albumin nimi?

– En vielä tiedä. Osa sanoituksistakin on vielä hakusassa, mutta eiköhän tämä tästä rakennu. Levyä on joka tapauksessa ollut ilo tehdä, ja nyt tuntuu vahvasti siltä, että paketista on tulossa aivan mainio!