Vanha soittotoveri kertoo Lee Kerslaken viimeisistä vuosista: ”Miten urhea hän olikaan”

16.8.2021 15:30

Uriah Heepin ja Ozzy Osbournen rumpalina kunnostautunut Lee Kerslake kuoli 12. syyskuuta 2020. Kerslake kertoi joulukuussa 2018 sairastavansa eturauhassyöpää, ja vuosien kamppailun jälkeen hän lopulta menehtyi 73-vuotiaana. Kerslake ehti äänittää vielä yhden sooloalbumin ennen kuolemaansa, ja Eleventeen-niminen levy julkaistiin lopulta postuumisti 12. helmikuuta 2021.

Basisti Bob Daisley soitti Kerslaken rinnalla sekä Ozzyn yhtyeessä että Uriah Heepissä, ja kaksikko pysyi ystävinä Kerslaken kuolemaan asti. Daisley vieraili hiljattain Joel Gaustenin haastateltavana, ja basisti muisteli juttutuokion aikana myös vanhan toverinsa viimeisiä vuosia.

”Rehellisesti sanoen olin helpottunut, kun hän kuoli, koska hänellä ei ollut enää mukavaa. Hän kärsi kovista tuskista, mutta miten urhea soturi hän olikaan. Hän kärsi sen kaiken kivun ja teki silti hyvän levyn. Se on uskomatonta. Oli kuin hän olisi ajatellut, että ’ok, minä lähden täältä pian ja joudun käymään läpi tällaista paskaa, mutta jätän maailmalle tällaisen albumin kuunneltavaksi’. Niin hän teki, ja se on hienoa”, Daisley sanoo.

”Leen sydän oli oikeassa paikassa, ja hän soittonsa tuli sydämestä. Jotkut muusikot voivat olla teknisiä virtuooseja, nopeita, vaikuttavia ja kaikkea sellaista, mutta tärkeintä on, että soitto kumpuaa sydämestä. Ja Lee oli sellainen soittaja.”

Kerslaken ja Daisleyn yhteissoittoa voi kuulla esimerkiksi alla olevalla hitillä:

Lisää luettavaa