Veistoksellisen hahmon ilmeikkään tanssin ja Kaukolammen musiikin välille muodostuu yllättävä dialogi – Ensinäytössä Inside The Sphere -lyhytelokuva

Perttu Saksan ohjaaman videon vimmaisesta tanssista vastaa Ken Mai.
24.5.2023 15:00

K-X-P:n keulahahmo, Jussi-palkittu elokuvamusiikintekijä ja sähköinen artesaani Timo Kaukolampi julkaisee 9. kesäkuuta toisen sooloalbuminsa Inside The Sphere, joka on vahvasti kiinni elektronisen musiikin pitkässä perinteessä, mutta siinä kuuluu myös neo-klassisen nykymusiikin, minimalismin ja kokeilevan musiikin vaikutus.

Levyn nimikkokappale on saanut kylkeensä Perttu Saksan ohjaaman lyhytelokuvan, jossa butō-tanssija Ken Mai improvisoi groteskin ja vimmaisen tanssin Kaukolammen sävellykseen. Saksan 120-vuotiaan talovanhuksen ullakolla Raaseporissa kuvattuun lyhytelokuvaan on haettu inspiraatiota Maya Derenin avantgardistisista elokuvateoksista sekä skandinaavisesta että japanilaisesta kansanperinteestä. Teos saa nyt ensiesityksensä Soundissa ja sen pariin pääset tuosta ylempää.

”Sanalla ’sphere’ tarkoitan metafyysistä aluetta, jossa ihminen on joutuessaan manipuloiduksi. Se on kuin valheiden luoma kupoli, jonka et tiedä olevan ylläsi. Kolkot kaiut ja rumpusoundit, ovat kohtia joissa liikutaan paranoian ja valehtelun vaikutuksen alla”, avaa Kaukolampi kappaleen ja levyn punaista lankaa.

 

Lisää luettavaa