Veljesten välit koetuksella – 22-Pistepirkko jää tauolle

Konkariyhtye 22-Pistepirkko jää tauolle. Yhtyeen basisti Asko Keränen kirjoittaa asiasta yhtyeen virallisilla nettisivuilla.

– Meiltä on kyselty, että mitä 22-Pistepirkko puuhaa, missä viipyy uusi levy, mikä on fiilis, onko pahaa verta liikkeellä, Keränen sanoo.

– 22-Pistepirkko täyttää tänä vuonna 35 vuotta. Yritimme tehdä uutta levyä juhlistaaksemme merkkipaalua, teimme läjän biisejä, joista jotkut ovat tosi nättejä. Mutta sitten veljekset ajautuivat riitoihin ja rokkaaminen ei enää onnistunut.

Asko Keräsen mukaan asiat päättyivät rumasti.

– 22-Pistepirkko tarvitsee tauon. Nyt olemme taas sovussa. Soitamme kesän keikat ja jäämme tauolle.

Yhtye soittaa tällä erää viimeisen keikkansa kotikaupunkinsa Helsingin Tavastia-klubilla 22. elokuuta.

– Luvassa on pitkä setti. Tauon aikana P-K keskittyy soolohommiinsa, Espe tekee trubaduurikeikkaa ja minä opettelen laulamaan ja soittamaan kitaraa, lähden katumuusikoksi ja teen muita projekteja, sävellän 324 laulua ja piirrän 1 235 piirrosta, Keränen jatkaa.

– Palaamme sitten, kun aika on oikea.

Vielä pari kuukautta sitten 22-Pistepirkko suhtautui Soundin haastattelussa jatkoon optimistisemmin, vaikka harmaita pilviä oli toki taivaalla jo silloin. Yhtyeellä oli työn alla Se-legenda Yarin kanssa tehty albumi, joka nyt näyttää harmillisesti jäävän julkaisematta.