Venom kurmootti armotta nuorta Metallicaa kiertueella: ”Viskoimme heitä mädillä tomaateilla”

17.8.2023 14:09

Joskus kauan sitten oli raskaan musiikin kentällä sellainen nokkimisjärjestys, että Venom oli kiertueella pääesiintyjä ja Metallica lämmittelijä. Räyhähenkiyhtyeen laulaja Conrad ”Cronos” Lant muistelee Metal Hammerin haastattelussa, kuinka ryminällä metallikentälle ilmaantunut Metallica esiintyi Venomin lämppärinä vuoden 1984 Euroopan-kiertueella, ja orkestereilla piisasi yhdessä kaikenmoista hauskanpitoa. Metallican jantterit fanittivat Venomia suuresti, ja brittihirmut vastaavasti eivät kursailleet, kun thrash metal -nuorukaisia piti hieman kouluttaa.

”He olivat hyviä tyyppejä. Muistan, miten Lars pyysi minulta paitaa päältäni, hän vaihtoi sen Metal Up Your Ass -paitaan. Tulimme toimeen oikein hyvin, naurua riitti”, Cronos kertoo jutussa.

”Muistan miten heidän viimeisellä keikallaan Belgiassa sahasimme Larsin rumpukampulat melkein poikki, pistimme talkkijauhetta hänen virvelirumpunsa päälle ja sähikäisen rumpukorokkeen alle. Kun hän sitten alkoi soittaa, hänen kapulansa katkesivat, hän melkein tukehtui ilmaan pölähtäneeseen talkkijauheeseen ja kaiken lisäksi hänen allaan räjähti. Sitten viskoimme heitä mädillä tomaateilla.”

”Se oli vähän tyyliin ’tässä on teidän kasteenne, teidät on venomisoitu!’ Mutta he ottivat sen kaiken vastaan hyvässä hengessä, varsinkin kun ottaa huomioon, että pilasimme heidän keikkansa.”

Mahtaako Metallica itse olla siirtänyt näitä kokemuksia eteenpäin omille lämppäreilleen? Todennäköisesti. Kun metallijätti esiintyy seuraavan kerran Suomessa, orkesterin lämppäreinä nähdään Architects ja Mammoth WVH (7.6.2024) sekä Five Finger Death Punch ja Ice Nine Kills (9.6.2024).

Lisää luettavaa