Veteraanilaulaja-lauluntekijä ja R.E.M.-muusikko perustivat ”spontaanin” duon – debyyttialbumi tulossa

Kadonnut kitara ja kohtaaminen Meksikossa johtivat bändin perustamiseen.
16.2.2018 13:21

R.E.M.-kitaristi Peter Buck ja Grammy-palkittu laulaja-lauluntekijä Joseph Arthur ovat perustaneet uuden duon, joka kulkee luonnollisesti nimellä Arthur Buck. Kaksikko kertoo Rolling Stone -lehden haastattelussa yhteistyön alkaneen hyvin spontaanisti ja sattumalla olleen asiassa sormensa pelissä.

Arthur esiintyi vuonna 2016 Meksikossa Todos Santos -festivaaleilla ja jätti jälkeensä yhden arvokkaista kitaroistaan. Laulaja-lauluntekijä vietti seuraavan vuoden kuitenkin ”henkilökohtaisen muutoksen” parissa ja palasi hakemaan kaipaamaansa soitinta vasta viime vuonna. Tuolloin hän törmäsi Todos Santosissa vaimonsa kanssa majailevaan Buckiin ja kohtaaminen johti jamisessioihin, jossa syntyi kahdeksan uutta biisiä kahdeksassa tunnissa.

”Kaikki tapahtui todella spontaanisti ja hommassa oli tietynlaista taikaa. Olimme tavallaan eristyksessä kaikesta muusta”, Buck kuvailee Meksikon-sessioita.

New West Records kuuli Arthur Buckin demoja ja julkaisee duon esikoispitkäsoiton, joka on parhaillaan miksausvaiheessa. Julkaisuajankohta ei ole vielä tarkentunut. Kaksikko lähtee myös yhteiskiertueelle Pohjois-Amerikkaan sekä Eurooppaan levynsä tiimoilta, joten jäämme mielenkiinnolla odottamaan lisätietoja tästä projektista.

Lisää luettavaa