Veteraanirokkarien 20. albumi on kuin onkin tulossa – Deep Purple julkaisi levystä ensimmäisen teaserin

Deep Purple.

Uutisoimme hieman reilu vuosi sitten Deep Purplen suunnittelevan uuden albumin tekemistä. Ilmeisesti touhu on ottanut suunniteltua enemmän aikaa, mutta nyt yhtye on julkaissut ensimmäiset todisteet siitä, että valmista on tulossa. Samalla julkistettiin levyn saaneen nimekseen Infinite.

Infinite on pitkän linjan rockyhtyeen kahdeskymmenes pitkäsoitto, mikä on sinänsä hatunnoston arvoinen suoritus. 30 sekuntia pitkä teaser-video lupaa levyn ilmestyvän ensi vuoden puolella, mutta tarkempaa julkaisuajankohtaa ei vielä ole tiedossa. Antiheron viime syyskuussa tekemässä haastattelussa laulaja Ian Gillan kuitenkin arveli levyn ilmestyvän helmikuun tienoilla, jonka jälkeen alkaa parin vuoden kiertueputki.

Gillan toteaa Antiheron haastattelussa, ettei jatkuva kiertäminen ja keikkailu kuitenkaan stressaa häntä. Laulaja vakuuttaa äänensä pysyvän kunnossa juuri säännöllisen keikkailun avulla. Gillan sanoo luottavansa vanhaan sanontaan: käytä tai kadota.

– Kävin hiljattain lääkärilläni rutiinitarkastuksessa ja sanoinkin hänelle, että vointini on parhaimmillaan tien päällä. Vaikka jokainen päivä ja paikka onkin erilainen, itse keikasta tulee rutiini. Soitamme viisi keikkaa viikossa ja viime vuonna soitimme 48 maassa, Gillan toteaa.