Vielä voi metalli olla vaarallista – Rotting Christ hämmästyi, kun bändi joutui kiertueella äkkiarvaamatta viranomaisten kynsiin

Georgiassa ei rienaamista näemmä katsota hyvällä. Blabbermouth uutisoi Kreikan oman äärimetallisuuruuden Rotting Christin joutuneen poliisin huostaan, kun yhtye saapui esiintymään Georgian pääkaupunkiin Tbilisiin. Syyksi pidätykseen ilmeisesti riitti pelkästään bändin nimi ja imago.

Blabbermouth kertoo yhtyeen johtohahmon Sakis Tolisin muistelleen 12. huhtikuuta sattunutta tapausta seuraavasti:

”Saavuimme Tbilisiin aikaisin torstaiaamuna. Tavallisten asiakirjatarkastusten jälkeen poliisi pysäytti minut ja veljeni, kun olimme poistumassa lentokentältä. Meitä pyydettiin mukaan joihinkin kuulusteluihin, ennen kuin pääsisimme maahan. Loppujen lopuksi meiltä kuitenkin vietiin passit ja matkapuhelimet, ja meidät suljettiin putkaan.”

”Kun vaadimme saada tietää syyn pidätykselle, meille yksinkertaisesti sanottiin, että se on salaista tietoa. Lakimiehemme kertoivat meille myöhemmin, että olimme maan turvalisuusviranomaisten ei-toivottujen vieraiden listalla satanismiepäilyjen vuoksi, ja siksi meitä epäiltiin terrorismista.”

Muusikot kertovat joutuneensa pysymään 12 tunnin ajan sellissä ilman yhteyttä ulkomaailmaan. Sen kummempia selityksiä kohtelulleen veljekset eivät kuulleet. Muut bändin jäsenet pysyivät onneksi vapaalla jalalla, ja nämä alkoivat paikallisen keikkapromoottorin avulla hankkia soittokavereitaan vapaalle jalalle.

”Promoottori, lakimiehet, journalistit ja aktivistit tekivät lujasti työtä, ja lopulta meidät vapautettiin”, Tolis kertoo.

”Olemme äärimmäisen kiitollisia kaikille, jotka olivat mukana tässä prosessissa. Pystyimme loppujen lopuksi soittamaan keikkammekin, ja siitä tuli hieno ilta.”

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Mutta kyllähän tuo vähän mietityttää, miten herkästi Euroopan itäisellä puolella voi joutua ongelmiin, jos bändin ulkoinen habitus tai sanoitukset eivät miellytä viranmaisia. Kysykää vaikka Behemothin Nergalilta.