Puolan viranomaiset eivät todellakaan arvosta Behemothia – laulaja Nergal haastettiin oikeuteen

Behemoth.

Behemoth saattaa olla Puolan kansainvälisesti menestynein metalliyhtye, mutta se ei suinkaan tarkoita, että yhtyeeseen suhtauduttaisiin ylpeydellä. Päinvastoin, orkesteri tuntuu olevan peruuttamattomasti törmäyskurssilla kotimaansa viranomaisten kanssa.

The PRP uutisoi, että Behemothin laulaja Adam ”Nergal” Danski on haastettu oikeuteen Puolan vaakunan häpäisemisestä. Kiista juontuu Behemothin paitamallistosta, jossa käytetään Puolan vaakunan mieleen tuovaa kuvaa, johon on bändin tyyliin sopivasti ujutettu väärinpäin käännetty risti. Vaakunan pilkkaaminen on Puolassa rikos.

Nergal kommentoi tilannetta kiukkuiseen sävyyn Facebook-sivullaan: ”Tämä tuli ensimmäisenä vastaan rentouttavan ja aurinkoisen lomamatkan jälkeen. Minua ja kahta muuta tyyppiä syytetään Puolan tunnuksen häpäisemisestä. Tympeä juttu”, Nergal kirjoittaa.

Hän lisää uskovansa, että Puolan hallinto yrittää tosissaan saada häntä kuriin ja järjestykseen.

”Varmaan esimerkiksi muille. Mutta ensinnäkin: se EI ole Puolan tunnus. Toiseksi… Jätetäänpä ne argumentit oikeusistontoon, jonka on määrä alkaa piakkoin”, Nergal toteaa.

Lue miehen alkuperäinen viesti alta. Aika kolkko ilmapiiri näyttää Puolassa olevan.