Viikate aloittaa kiertueensa Virosta

8.10.2007 15:38

 

Viikatteen tuplajulkaisun jälkimmäinen osa Marraskuun lauluja II ilmestyy lokakuun lopulla. Yhtye säntää tapansa mukaan myös kiertueelle, joka polkaistaan tällä kerralla käyntiin etelänaapurin puolelta. Kaarle Viikatteen johtama ryhmä kiertää virolaisen Kosmikudin kanssa seuraavasti:

to 25.10. Tartto, Illusion
pe 26.10. Tallinna, Amigo
la 27.10 Järvakandi, Klubi

Kosmikud on mukana myös kahdella ensimmäisellä Suomen-osuuden keikalla, jotka soivat seuraavasti:

pe 02.11. Jyväskylä, Lutakko
la 03.11. Oulu, Teatria

Mutta onko aikaisemminkin Virossa soittanut Viikate kaavaillut ikinä vironkielistä julkaisua?

– Tähän on melkein sanottava, että suomen kieli on ainoa oikea vaihtoehto Viikatteelle. Muuten joku oleellinen juttu muuttuisi liian peruuttamattomasti. Ja jos me tekisimmekin jotakin eestiksi niin sitten ihmiset tulisivat sanomaan, että "hei, se on aika pieni markkina-alue, miksi ette kääntäisi biisejä englanniksi", Kaarle sanoo.

– Mutta paskan marjat! Me ei ajatella noin vaan tehdään tasan sillä tyylillä, mikä tuntuu meistä hyvältä. On älyttömän hienoa, että vaikka joku Stam1na lähtee vääntämään omaa asiaansa suomeksi Saksaan. Ja Eläkeläisten meininkihän on myös aivan mahtavaa. Hardcore-hommissakin lauletaan usein äidinkielellä ja julkaisujen mukaan laitetaan vain sanaliuska, jossa biisit on käännetty vaikka englanniksi. Tuollainen toiminta voisi olla meidänkin juttu. Siis jos tässä pitäisi väkisin lähteä jonnekin muille maille.

Ainakin Unholan urut -albumin aikoihin teillä oli puhetta jokaisen jäsenen soolojulkaisusta. Miten tämä ajatus etenee?

– Nyt se ei ole edennyt, mutta toivottavasti tulevaisuudessa tilanne muuttuu. Simo (rummut) on ollut erityisen innoissaan, kun se on opetellut kitaran soittoakin. Ei tästä ole kauankaan, kun mies kertoi taas uudesta biisistään. Sen nimi oli Herra on herra helvetissäkin. Arilla (kitara) ja Ekilla (basso) on myös kappaleita, joten eihän idean toteuttaminen olisi edes vaikeaa. Okei… Me julkaisemme soolosinglet yhtä varmasti kuin The Hellacoptersin tyypitkin. Niiltähän piti tulla sellaiset. Mutta eipä ole kuulunut.

Lisää Viikatteesta Soundissa 10/07, joka ilmestyy 17.10.

www.viikate.com

Lisää luettavaa